Photo News
Volledig scherm
© Photo News

België is sinds vandaag zwaarst getroffen land van Europa: nergens zijn coronacijfers zo slecht

België is sinds dinsdag de slechtste leerling van de coronaklas in Europa. Dat blijkt uit cijfers van het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Ons land passeert Tsjechië, dat wekenlang de ranglijst met meeste nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners in twee weken tijd aanvoerde. Ook het aantal Europese landen dat rood kleurt, blijft toenemen. Intussen is 80 procent over de symbolische drempel gegaan.

75 reacties

  • Vicky Cras

    3 jaar geleden
    ik kan dus met de beste wil vd wereld niet geloven dat het in andere landen niet even erg is: in NL hebben ze lang geen maskers gedragen en van afstand was ook niet echt iets te merken, in Zweden doen ze gewoon waar ze zin in hebben.  Mijn idee is het weer een kwestie van welk land geeft welke cijfers vrij en dan zijn we in BE weer te 'gul'
  • geert Verschelde

    4 jaar geleden
    De maatregelen moeten per regio opgesplitst worden. Je kan het landelijke centrum van West-Vlaanderen toch niet vergelijken met het stedelijke Luik. Want in Luik hebben ze de vorige regels duidelijk niet gevolgd. Vooral de concentratie, dicht tegen elkaar geplakt, van de bevolking verspreid het virus. Ook de luchtkwaliteit zal zeker een rol spelen. Om dit te weten moet je echt geen professor zijn, de mensen met een beetje boerenverstand weten dat.
  • Peter Proster

    4 jaar geleden
    Heren De Croo en Vandenbroucke waar wachten jullie nog op?  Hoog tijd voor drastische maatregelen.
  • Luc Michiels

    4 jaar geleden
    Overtreders dienen veel harder aangepakt en veel zwaarder gestraft te worden, zeker de jeugd vanaf bvb 16 jaar ( werkstraffen in Covid hospitalen ) anders betaalt papa de boete toch.
  • Edmond Dillien

    4 jaar geleden
    En dat hebben we dus weeral te danken aan onze politici, zolang wij met een bende overtollige politici opgeschept zitten in 6 regeringen gaat het nooit echt goed gaan in België en voor zij die denken dat een opsplitsing de oplossing is kijk maar eens rond en zie ze zelfs voort blunderen in hun regio's. Gelukkig hebben we nog gemotiveerde hulpverleners anders was het hek helemaal v/d dam en veel sterkte voor de getroffen families. De wetenschappers weten waar ze over bezig zijn politici niet !!!!