Archiefbeeld. M.A. was een van de vele transmigranten die in 2017 in het Maximiliaanpark in Brussel verbleven met de bedoeling het Verenigd Koninkrijk te bereiken.
Volledig scherm
Archiefbeeld. M.A. was een van de vele transmigranten die in 2017 in het Maximiliaanpark in Brussel verbleven met de bedoeling het Verenigd Koninkrijk te bereiken. © photo_news

België overtrad mensenrechtenconventie bij uitwijzing Soedanees, oordeelt Europees Hof voor Rechten van de Mens

Ons land heeft de Europese mensenrechtenconventie overtreden bij de uitwijzing van een Soedanees eind 2017. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens dinsdag geoordeeld. Het meent dat ons land artikel 3 van die conventie met de voeten heeft getreden, dat een verbod op onmenselijke of mensonterende behandeling voorschrijft. De regering heeft drie maanden de tijd om te vragen of de Grote Kamer van het Hof de zaak behandelt.

9 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    En dan wat dan ? WIJ bepalen via onze eigen instanties wat hoort in ons eigen land. Geen enkele supra- nationaal organisme hoeft ons de les te spellen. Nigel Farrage slaakte een terechte  zucht van verlichting toen de U.K. eindelijk terug "baas in eigen land" kon zijn zonder supranationale bedilzucht. Wij zijn baas in ons eigen land, via de Uitvoerende Macht en haar instanties. Ergo, negeren dergelijk bedilzuchtig vonnis.
  • jos meurrens

    4 jaar geleden
    Weer een reden om de EU te verlaten.Iemand die illegaal is moet het land binnen de kortste tijd verlaten, liefst binnen de 72 uur.Als de rest zijn nougatbollen.
  • Rita De Booser

    4 jaar geleden
    Bij een gepensioneerde die 50 jaar gewerkt heeft en een pensioentje van 700€ ontvangt wordt niet zoveel tralala aan besteed , maar ene die hier komt aangewaaid dat is pas nieuws en daar is iedereen voor op de been
  • leo hoes

    4 jaar geleden
    Hij was gevlucht uit zijn land, waar hij gezocht werd. En dan vindt Europa dat Belgie die man asiel moet geven.
  • Angelo ledda

    4 jaar geleden
    totaal niet bekwaam die partij  ...was de kracht van de onbekwaamheid over heel de lijn !