Michael Kappeler/dpa
Volledig scherm
© Michael Kappeler/dpa

Turkije veroordeelt Erdogan-cartoon op cover Charlie Hebdo

Een karikatuur van de Turkse president Erdogan siert de voorpagina van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo deze week. Onder de titel "privé is hij heel grappig" is Erdogan zittend in een stoel te zien terwijl hij de rok van een gesluierde vrouw omhoog houdt met de woorden: "Oh, de profeet." Turkije noemt het een “walgelijke poging” om “cultureel racisme en haat” te verspreiden.

44 reacties

  • Pieter Vankamp

    3 jaar geleden
    iemand die meer dan 30j aan de macht is is een dictator. zulke personen zijn geen verrijking voor de maatschappij, integendeel. zeggen dat Turkije een democratisch land is, is kijken met oogkleppen.provocatie komt niet van het westen, wel van de moslimlanden.
  • Danny Leman

    3 jaar geleden
    Kubrat: Als voor een cartoon gemoord wordt zegt dat veel over het extremisme, het fanatisme en de haat van de moordenaars. En inderdaad als dat te ver gaat kan daar een oorlog van komen, uitgelokt door die fanatiekelingen.
  • Stefaan Van de Velde

    3 jaar geleden
    Vrijheid van meningsuiting is een belangrijk principe. Anderzijds getuigt het misbruiken daarvan om gericht iemand of een groep mensen te beledigen niet van een groot doorzicht. De cartoon in kwestie vind ik smakeloos (mijn mening) en die draagt ook niets, maar dan ook niets bij aan een discussie over Erdogan. Het enige dat het doet is alles op de spits drijven, wat in deze tijd zeker niet de bedoeling kan zijn.
  • Jason Kubrat

    3 jaar geleden
    Het Westen is heel gevaarlijk bezig. Van alle reacties hier, zie ik van niemand oplossingsgericht en verstandig denken. Enkel haat en verwijten. Wel dames en heren, het is juist deze haat en verwijten die zeer gevaarlijke proporties kunnen aannemen. Remember 2 e WO. Groetjes
  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Iedereen is heel kalm gebleven bij een ellenlange lijst aanslagen met heel veel allemaal onschuldige slachtoffers vanaf 2004 (Madrid, Londen, ...)  en eigenlijk eerder al. Toen was er helemaal  geen sprake van Hebdo Charlie. Erdogan wllt het Ottomaanse Rijk terug 'opbouwen'. En de helft van de Turken (84 milj ?) durft niks uit schrik. Een kantelmoment is een kantelmoment. Tot hier en niet verder.