Woonzorgcentrum Damiaan in Tremelo
Volledig scherm
PREMIUM
Woonzorgcentrum Damiaan in Tremelo © Joel Hoylaerts/Photo News

Corona-uitbraak in 1 op de 4 rusthuizen: “We komen serieus handen tekort”

Het gaat van kwaad naar erger in de rusthuizen. In zowat de helft van de Vlaamse woonzorgcentra zijn opnieuw coronabesmettingen vastgesteld, en één op de vier kampt zelfs met een uitbraak. Ook het aantal overlijdens stijgt fors. Vooral door het uitvallen van personeelsleden is het op sommige plaatsen nog moeilijk te bolwerken. Daarom werd de bezoekregeling aangepast naar één vast knuffelcontact en één ander contact per twee weken.

7 reacties

  • Marc Devuldere

    3 jaar geleden
    Louis Heyens het is wel een CD&V er Beke die dat beslist heeft.
  • Louis Heyens

    3 jaar geleden
    Uitspraak van DE nva'er bij uitstek, mantelzorgers mogen in de vrijstaande bedden in de woon- en zorgcentra overnachten om voor hun dierbare te zorgen en zo de hulp- en zorgverleners een helpende hand toe te steken. Daardoor wordt hun taak een beetje lichter gemaakt. Met andere woorden, gewone burgers zonder medische scholing mogen zich in het hol van de leeuw wagen om het probleem van de extreme besparingen (met als gevolg te weinig personeel) op te lossen
  • Walter Bar

    3 jaar geleden
    Hoewel het uiteraard heel moeilijk is, zijn er wel enkele oplossingen. Je kan de rusthuizen ook sluiten tot 12 november voor publiek. Zet ook in op mensen die nu TW zijn, betaal ze dan ook een vol loon en moedig ze aan. Uiteraard is dit een lapmiddel, maar sommige taken kunnen ze nu ook doen. Idem voor onderwijs en zorg in het algemeen. Spreek ze actief aan. Volg ook werklozen uit deze sectoren, als die er nog zijn, actief op.
  • Joke Weyts

    3 jaar geleden
    Wouter Beke, kan je elk woonzorgcentrum zoals het reeds gebeurt in ziekenhuizen, verplichten om via een voorhoofdthermometer de temperatuur van elk type bezoeker te meten ? Of is dat té eenvoudig?
  • guido van der smissen

    3 jaar geleden
    Dat is liberalisering alles uitgeven en zo weinig mogelijk eigen personeel en dan handen te kort ik lach daarmee