Verpleegkundigen op de covid-afdeling van het Citadelle-ziekenhuis in Luik. Jan Stroobants, de voorzitter van de Belgische Vereniging van Spoedartsen, stond via videochat HLNLIVE te woord.
Volledig scherm
Verpleegkundigen op de covid-afdeling van het Citadelle-ziekenhuis in Luik. Jan Stroobants, de voorzitter van de Belgische Vereniging van Spoedartsen, stond via videochat HLNLIVE te woord. © AP - HLNLIVE

Spoedarts Jan Stroobants: “We vrezen keuzes te moeten maken, wie helpen we en wie helpen we niet”

UPDATEJan Stroobants (58), hoofd van de spoedafdeling van ZNA Middelheim Antwerpen en voorzitter van de Belgische Vereniging voor Spoedartsen, zegt dat de extra coronamaatregelen die de Vlaamse regering dinsdagavond heeft aangekondigd te laat komen, met alle gevolgen van dien. “We vrezen keuzes te moeten maken, wie helpen we en wie helpen we niet”, zei hij bij HLNLIVE.

36 reacties

  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    Marc Coussement: Het is heel simpel: het is alleen de schuld van de idioten die de maatregelen van maart 2020 nog altijd aan hun laars lappen. Er zijn geen politiemensen en  soldaten genoeg om al die idioten tegen te houden.
  • Marc Coussement

    4 jaar geleden
    Is het nu de schuld van de regering de gouverneurs, de burgemeesters of de schuld van de bevolking?Op de 1ste plaats de schuld van de bevolking, op de 2de plaats de schuld van de burgemeesters die liever verwittigen dan beboeten. Op 3de de schuld van de gouverneurs die liever wachten op de federale dan zelf actie te nemen (zie interview in TerZake Luikse gouverneur, ik wacht op de federale maatregelen). En als laatste de regering
  • Pierre Coekaerts

    4 jaar geleden
    Wij houden ons reeds sinds het begin van de Covid uitbraak aan alle regeltjes. Gaan normaal wekelijks op restaurant, nu even niet. Hebben onze fiets en wandelvrienden op 2x na deze zomer niet meer gezien en dan  zijn we nog op afstand  samen gaan fietsen.  Als iedereen zich nu eens met wat boerenverstand  aan de maatregelen zou houden stonden we nu niet terug op af. Wat men op straat ziet tart soms alles en dan kunnen de regeringen zoveel maatregelen uitvaardigen, t zal niets helpen vrees ik
  • jan verstrepen

    4 jaar geleden
    De verlofgangers hebben zich niets van het virus aangetrokken net als vele studenten.Die hoeven zich niet aan te melden in het ziekenhuis.
  • Kristof Degros

    4 jaar geleden
    En nog altijd lees je ... Zweden dit en dat. Groepsimmuniteit kan niet zonder vele sterfgevallen. Tevens zijn er vele niet immuun na 1x een infectie gehad te hebben. Dus vergeet dit gewoon. De politiek wilde kost wat kost de economie laten draaien. Nu gaan ze 2x pech hebben, want dit gaat veel langer duren. En kerstperiode mag je een dik kruis over maken. Terwijl dat het moment is dat er velen een pak meer uitgeven. Scholen hadden deze week toe moeten zijn, en nog een weekje of 2 langer 
  1. Stijn (43) verloor zijn vrouw in auto-ongeluk, zoon Otis (8) overleefde de crash: “Karla heeft geprobeerd haar kind te redden. Dat is… wat moeders doen”
    PREMIUM
    42

    Stijn (43) verloor zijn vrouw in au­to-ongeluk, zoon Otis (8) overleefde de crash: “Karla heeft geprobeerd haar kind te redden. Dat is… wat moeders doen”

    Een kind van acht dat bij mama in de auto crasht en zelf de hulpdiensten belt om haar proberen te redden: heldhaftiger kon Otis Kimpe niet zijn. “En al kon zijn mama niet meer gered worden, ik ben zo trots op onze zoon”, zegt papa Stijn, die vorige week afscheid nam van zijn flamboyante, immer goedlachse vrouw Karla Demyttenaere (43). Wij hadden een uitgebreid gesprek met Stijn: “Of wij ons hier doorheen zullen slaan? Ja. Omdat we haar voor altijd meedragen in ons hart.”
    Ieper
  2. 75 jaar geleden stortte een van de beste voetbalploegen ooit neer, slechts één basisspeler bleef over
    PREMIUM
    3

    75 jaar geleden stortte een van de beste voetbal­ploe­gen ooit neer, slechts één basisspe­ler bleef over

    Vandaag start de Giro in Turijn, en de eerste etappe loodst de renners over de Superga. Op die heuvel voltrok zich exact 75 jaar geleden één van de grootste drama’s uit de Italiaanse sportgeschiedenis. Op 4 mei 1949 vloog een vliegtuig te pletter tegen de flanken van de Superga. Alle 31 inzittenden kwamen om, allemaal spelers en stafleden van Torino FC: de regerende landskampioen en hofleverancier van het Italiaanse nationale elftal. Een reconstructie. “Tutto è perfetto, Torino. Alles is perfect, Turijn”, zei de piloot. En hij zette de landing in.