CEO's Jack Dorsey (Twitter), Sundar Pichai (Google) en Mark Zuckerberg (Facebook) leggen woensdag een verklaring af in de Senaat. Die buigt zich over een wet die de bedrijven bescherming biedt.
Volledig scherm
CEO's Jack Dorsey (Twitter), Sundar Pichai (Google) en Mark Zuckerberg (Facebook) leggen woensdag een verklaring af in de Senaat. Die buigt zich over een wet die de bedrijven bescherming biedt. © AP

CEO’s van Google, Facebook en Twitter vrezen “instorting van manier waarop we online communiceren”

De topman van Facebook, Mark Zuckerberg, en zijn evenknie van Twitter, Jack Dorsey, vrezen een uitholling van het internet als sociale media meer aan banden worden gelegd. Zij stellen dit in verklaringen die ze woensdag gaan afleggen in de Amerikaanse Senaat. Ook Google (Alphabet) moet verschijnen en waarschuwt voor negatieve gevolgen. De verklaringen werden dinsdag al naar buiten gebracht.

8 reacties

  • Yvan Lissens

    4 jaar geleden
    Er zit wel een kern van waarheid in. Begrijp mee niet verkeerd, het gaat bij die techreuzen enkel om geld, maar het is wel zo dat het een stap is in de richting van het aan banden leggen van de vrije meningsuiting. Als men teveel gaat censureren, kan je verwachten dat men zal overstappen naar gesloten privé forums waar men dan geen overzicht meer over heeft. Een wereldwijd medium zoals het Internet, leg je niet zomaar aan banden.
  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Weg ermee. Sociale media zorgen dat mensen met oogkleppen op door het leven gaan; gelijkgestemden zoeken om de overtuiging te versterken en tegenspraak te censureren, veel views vangen met de meest waanzinnige en ongefundeerde verhalen.
  • Luc Verbrugghe

    4 jaar geleden
    Hypocrieten, maar zelf gaan ze alles wat met zwarte piet zou kunnen te maken hebben verwijderen en voor publicatie via hun netwerken verwijderen!!!
  • Lieve Vos

    4 jaar geleden
    Dat zullen ze zeker wel zeggen ja, ze zijn er namelijk helemaal afhankelijk van. Nu hebben ze vrij spel, dus enige regulering zal heus niet zorgen voor die ‘ineenstorting’.
  • Theo Dereu

    4 jaar geleden
    En dat terwijl ze hun eigen voorkeur via censuur opleggen en de vrije meningsuiting aan banden leggen. Belachelijk !