Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Onze opinie. De dijken staan op breken, de eerste barsten zien we al

Het was de gerespecteerde intensivist Geert Meyfroidt die in 'De afspraak' de knuppel in het hoenderhok gooide: "Het is delicaat, maar we moeten kijken naar het onderwijs." Boem, paukeslag. Hij zei het duidelijk met de nodige schroom, bijna verontschuldigend. Want ook hij weet hoe belangrijk het openhouden van de scholen is. Hoe hard de sluiting van de scholen in de eerste lockdown inhakte op onze jeugd. 

6 reacties

  • Jos Mardig

    4 jaar geleden
    Dirk Van Brussel, bent u niet mee, of heeft u er misschien over gelezen? 30% van de kinderen in het secundair heeft geen middelen ter beschikking. Die zijn we na 2 dagen kwijt. We leven in dit land niet allemaal op een roze wolk hoor. Je wilt niet weten hoeveel kinderen er onder de armoedegrens leven, die amper een boterham in de brooddoos hebben, en een mondmasker meekrijgen voor een hele week...
  • Peter Bosmans

    4 jaar geleden
    Karel Dillen vat het goed samen.  De scholen sluiten betekent evenwel een kleine lockdown want dan moeten de ouders,  althans 1 ervan ook thuis blijven want de kinderen mogen niet naar de grootouders.  Maar het moet toch duidelijk zijn dat de situatie zoals ze nu uitgegroeid is het einde zal betekenen voor heel wat oude en zwakkere mensen (wat kon voorkomen worden) terwijl een jaartje overdoen helemaal niet zo erg is.
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    Het huis staat in brand, de dijken breken, straks een stormvloed? En dat omdat een deeltje van de bevolking zich niet aan de regels houdt. Het kan hen blijkbaar geen barst schelen dat de zorg aan z’n limieten zit.
  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Scholen sluiten ?  Met de huidige mogelijkheden : internet, computers. Waarom geen online klassen met testen via internet.  Verplicht aanloggen op bepaalde tijd en de leerkracht geeft on line les ?
  • Theo Dereu

    4 jaar geleden
    De Brusselse en Waalse burgemeesters hebben de exponentiele curve in gang gezet door niet te reageren toen het dringend nodig was. Dat zijn in dit geval misdaden tegen de mensheid die voor een rechtbank zouden moeten komen.