Dit beeld was te zien in ‘De Afspraak’.
Volledig scherm
Dit beeld was te zien in ‘De Afspraak’. © Canvas

Satire, volgens VRT: Bart De Pauw onherkenbaar in 'Schalkse Ruiters'

TVOpmerkelijk moment dinsdagavond in 'De Afspraak' op Canvas. Kijkers kregen kort enkele beelden van ‘Schalkse Ruiters’ te zien, maar in het fragment was Bart De Pauw - die het programma presenteerde met Tom Lenaerts - nergens te bespeuren. 

14 reacties

  • Argus Vercauteren

    4 jaar geleden
    Een logische keuze van de VRT, want de zaak rond Bart De Pauw werd nog niet behandeld voor de rechtbank. Stel dat de feiten waar zijn (bewezen worden), dan worden de slachtoffers steeds opnieuw geconfronteerd met de dader.  Wanneer de dader dan aan victim blaming doet, wordt het extra pijnlijk. Sommigen lijken ook te vergeten dat het imago van de VRT op het spel staat (reclame). Ook VTM besloot enkele jaren geleden om Guy Van Sande niet meer te tonen op tv en dat was de enige juiste beslissing.
  • Valentin Valmont

    4 jaar geleden
    Logische ingreep van de VRT, anders kan de heer Bart De Pauw nog veel geld onder de vorm van royalties vragen.
  • gerrit marcoen

    4 jaar geleden
    Bart de pauw onzichtbaar gemaakt? Hoe belachelijk is dit. En dat voor VRT. Erg, heel erg......
  • Rachel Cousse

    4 jaar geleden
    Ik heb de situatie van Bart De Pauw niet echt gevolgd, maar ik vind de reactie niet bepaald grappig. Er komen dagelijks zware misdadigers in beeld, alsook schuinsmarcheerders, zou die veel liever in pixelvorm op het scherm zien  verschijnen. Ik vond in ieder geval de programma’s Schalkse Ruiters en De Biker Boys super, wou dat er een vervolg op kwam.
  • Nick De Donder

    4 jaar geleden
    Scheiding der machten. Inrichtende macht, uitvoerende macht en de VRT. Wat er ook gebeurd is, het is niet aan de VRT om iemand zo aan de schandpaal te nagelen. Wat een middeleeuwse heksenjacht zeg. Ze hadden als voorbeeld toch evengoed LAVA kunnen nemen of het huis van wantrouwen. Dit is duidelijk een lastercampanje die voor iedereen de wondes openrijt. De rechter zal wel bepalen of hij schuldig is, niet de VRT. Dit gaat ons geld kosten want ja, wij betalen die boete.