BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Epidemioloog Pierre Van Damme: “Binnen tien dagen kraakt ons zorgsysteem. Deze golf wordt erger dan de vorige”

“Dit is helaas de kroniek van een aangekondigde epidemie die al in de zomervakantie voorspeld was.” Dat zei epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) bij HLN LIVE over de dramatische coronacijfers in ons land. Van Damme verwacht dat ons zorgsysteem zal kraken in de loop van de volgende tien dagen. “Deze golf wordt erger dan de vorige.”

108 reacties

  • Marc Baeyens

    3 jaar geleden
    Zolang de burgerzin-curve van dealgemene bevolking niet omhoog gaat, zal de curve van de besmettingen niet omlaag gaan.Ook deze rood-groene-regering zonder uitgewerkte doelen rekent vooral op de burgerzin om haar verantwoordelijkheid te ontlopen. Eerst waren mondmaskers "totáál niet nodig" (links politicus Van Ranst), vandaag gaat men alleen 'duidelijk' communiceren. Fundamenteel verschilt zij in niets van de vorige lakse restregering. 
  • Guy Peetroons

    3 jaar geleden
    Waar zijn al die grote tenten nu van het Belgisch leger en die van Artsen zonder grenzen en hun dokters en verzorgend personeel om de Belgen te helpen ???????????????????????????
  • Christophe De Vos

    3 jaar geleden
    We moeten gewoon naar een algehele, tweede lockdown, zoals Frankrijk. Macron is overigens de enige Europese leider die zijn verstand gebruikt en werkelijk consequent is tijdens deze vreselijke crisis, zo iemand ontberen we in België momenteel.
  • eric reynebeau

    3 jaar geleden
    De reacties op dit forum liegen er niet om. Dezelfde mensen die Van Ranst en andere epidemielogen paniekzaaiers noemden in augustus staan nu op hun achterste poten omdat onze politiekers te laat gereageerd zouden hebben. Tja als de feiten er liggen zeggen wat er moet gebeuren kan iedereen. Maar het is vooraf dat men het moet weten..;
  • Kim Verpoorter

    3 jaar geleden
    We stevenen af op een ongezien drama omdat ze de scholen blijven open houden in plaats van online lessen te voorzien!!