Een school in Huppaye.
Volledig scherm
PREMIUM
Een school in Huppaye. © Photo News

Welke maatregelen hebben het meest effect? Nieuw onderzoek toont verband tussen scholen en covid-uitbraak

Een onderzoek in The Lancet toont de impact van maatregelen op de verspreiding van het virus in 131 landen. Volgens de studie heeft onder meer het heropenen van scholen een significant effect gehad. Is dit de studie die de scholen weer gaat sluiten?

15 reacties

  • Andy Buyle

    3 jaar geleden
    Er werd steeds beweerd "Dat er geen bewijs is dat scholen de motor van de epidemie zijn"...Als je iets niet onderzoekt kan je uiteraard ook geen bewijs hebben...Handig! Ben eens benieuwd wat er uit de bus zou komen als ze ook de kinderen onder twaalf jaar zouden testen!
  • wim Goossens

    4 jaar geleden
    In plaats van over alle cijfers en grafieken te palaveren : doe wat  zelf wat moet zijn : de 5 basisregels en zet jezelf en dierenbaren, zover als enigszins kan, in lockdown. Het zijn niet de regeltjes die ze ons opleggen die het virus bestrijden maar onze handel en wandel zal bepalen hoe Covid-19 zich zal gedragen ....
  • Eric Grosemans

    4 jaar geleden
    Weyts denkt dat scholen, net zoals fabrieken beschikken over een krachtveld zoals in star trek, het virus kan daar niet door. Het wacht aan de uitgang om daar op weg naar huis toe te slaan.
  • Robert DE REU

    4 jaar geleden
    Wat mij vooral opvalt dat  alle scholieren van  het lager onderwijs altijd buiten schot worden gezet, alhoewel goed is geweten dat daar veel besmette bij zijn en dus verspreiders zonder zelf ziek te worden, ik moet bijna denken dat het hier echt een kwestie is van slechte wil of domheid van al die specialisten en Minister van onderwijs Ben Weyts.
  • GEERT ENGELS

    4 jaar geleden
    Hopelijk snapt men het !!!