©  EPA-EFE

Topsprinter Christian Coleman gaat in beroep tegen schorsing

De Amerikaanse sprinter Christian Coleman tekent bij het Internationaal Sporttribunaal TAS beroep aan tegen zijn schorsing van twee jaar die hij van de Athletics Integrity Unit (AIU) kreeg opgelegd omdat hij vorig jaar drie dopingcontroles had gemist, zo maakte zijn manager Emanuel Hudson woensdag bekend.

Bron: BELGA

Als de schorsing behouden blijft, mist de 24-jarige Coleman, regerend wereldkampioen op de 100 meter, de Olympische Spelen in Tokio (23 juli-8 augustus 2021), die afgelopen zomer met een jaar werden uitgesteld omwille van de coronapandemie.

De Amerikaan was eerder al voorlopig geschorst sinds 14 mei. Zijn dinsdag uitgesproken schorsing loopt tot 13 mei 2022. Hij kan zo normaal gezien wel deelnemen aan het WK in het Amerikaanse Eugene dat werd uitgesteld naar de zomer van 2022.

Christian Coleman domineert de sprint sinds Usain Bolt afscheid nam van de atletiek in 2017. Coleman pakte in Doha vorig najaar de wereldtitel op de 100 meter in 9.76. Hij veroverde met het Amerikaanse team ook goud in de 4x100 meter.

Zijn schorsing komt een week nadat de aanklachten tegen de Bahreinse Salwa Eid Naser, wereldkampioene op de 400 meter, die werd aangeklaagd voor dezelfde feiten, werden ingetrokken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer