Kaaslovers, opgelet: de ‘raclettebowl’ is hip in Parijs (en zo maak je ’m zelf)
Pokébowls, buddha bowls, rijstbowls: aan foodtrends in kommetjes geen gebrek. Maar met voorsprong onze favoriet tot nu toe? De raclettebowl. In Parijs verschijnt de cheesy lekkernij op steeds meer menukaarten. Thuis eens testen? Met dit recept flans je zo’n bowl in een wip ineen.
Voor wie ook maar een beetje van kaas houdt, is raclette een waar feest. Die warme, gesmolten kaas. Die hartige patatjes en charcuterie om in de warme, gesmolten kaas te doppen. Een glaasje witte wijn erbij. Een beetje bieslook eroverheen. Foodgasm: daar komt-ie.
In Frankrijk zijn ze ook helemaal verzot op het kaasgerecht. Het is dan ook comfortfood pur sang, quoi. In hoofdstad Parijs doen racletterestaurants tijdens de herfst- en wintermaanden dan ook gouden zaken.
Coronaproof
Eentje van die restaurants, The Grilled Cheese Factory, komt dit najaar met een geniale variatie op de cheesy klassieker: de raclettebowl, of zeg maar raclette uit het vuistje. Het concept is simpel: plaats stukjes aardappel, charcuterie en andere klassieke bijgerechten voor raclette in een kom en overgiet ze met gesmolten kaas. Coronaproof, want je zit niet met z’n allen in dezelfde pot, en lekker handig, want makkelijk mee te nemen en je hoeft achteraf geen toestel schoon te maken.
Of het idee echt bij The Grilled Cheese Factory ontstond, is twijfelachtig. Feit is wel dat heel wat andere Franse restaurants de hype volgen en dit najaar hun eigen raclettebowl op de kaart zetten. Graag ook een raclettebowl op jouw tafel thuis? Jij vraagt, wij delen een recept.
Raclettebowl in 4 stappen
1. Kook aardappelen tot ze gaar zijn of bereid ze in de oven. Snijd in stukjes en plaats ze in een kom.
2. Maak rolletjes van charcuterie naar keuze (parmaham, pancetta, gerookte ham, rauwe ham,...) en dresseer ze op de binnenrand van de kom.
3. Snijd een ui en fruit ze in de pan met wat boter of olie tot ze gekarameliseerd zijn. Voeg toe aan de kom.
3. Maak de kaassaus door raclettekaas in een pannetje of in de microgolfoven te laten smelten.
4. Giet de kaassaus over de ingrediënten in de bowl. Werk af met een beetje fijngesneden bieslook eroverheen, wat zilveruitjes, fijngesneden augurk of wat je hart ook begeert.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Onze spaghettispecialist test de geheime bolognese-plek van de BV’s: “Dunne slierten, piepkleine groenten en de perfecte portie”
-
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
Klassiekers zijn er om gekoesterd te worden, en daar is de oester er één van. Met dit feestelijke hapje geef je je apero net wat meer cachet. Geen parels, wel een heerlijke combinatie van de zilte smaak van oesters met een laagje van paprika, peterselie en, jawel, wodka. Slurp! -
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
De ene na de andere voedseltrend ging het voorbije jaar viraal dankzij videoplatform TikTok. Koken is er zelfs zo’n hit, dat de makers van de app in maart 2022 ‘TikTok Kitchen’ lanceren: een delivery service die de hotste Tiktok-foodtrends aan huis bezorgt. Helaas enkel in Amerika, dus hier zal je je virale hap nog zelf in elkaar moeten boksen. Wij lijsten 6 recepten op. -
-
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
Independer
Mag je als huurder of eigenaar barbecueën op het terras van een appartementsgebouw?
Met de zomer in het vizier, verheug je je vast al op een gezellige barbecue op het terras van je appartement… tenminste, als een beperkende wetgeving geen roet in het eten strooit. Wat mag je als bewoner wel of niet op het terras van je flat? Independer.be pluist het uit. -
Spaargids.be
Meer spaarrente strikken? Met deze tips loop je je getrouwheidspremie niet mis
-
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten
Tussen kerst en nieuw volgen de feestmalen elkaar op. Maar aan tafel begint het gemopper. “Ik lust dat niet.” Voor wie met de handen in het haar zit, komt de wetenschap met een nieuw trucje dat je kan uittesten, en het heeft alles te maken met de kleur van het bord. -
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer