Premier Alexander De Croo en Vlaams minister-president Jan Jambon.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo en Vlaams minister-president Jan Jambon. © BELGA

OVERZICHT. Van de lockdown op 18 maart tot de recentste coronamaatregelen: dit is het parcours dat België tot nu heeft doorlopen

Meer dan een jaar geleden, op 18 maart 2020, werden de allereerste coronamaatregelen in ons land geïntroduceerd. Het waren ook meteen van de strengste maatregelen die we doorheen het doorlopen parcours zouden kennen. Inmiddels zijn we (opnieuw) aan versoepelingen toe, en die lopen vrijwel parallel met de exitstrategie die vorig jaar in mei werd voorgesteld. Een overzicht van alle maatregelen én versoepelingen die sinds 18 maart doorgevoerd werden. 

20 reacties

  • Rosa De Pauw

    3 jaar geleden
    Dan hebben ze nog zowat een maand tijd om te vaccineren (100 000/dag?). Laten we hopen dat de vaccinatie zijn werk doet en er dus voor zorgt dat er minder in de kliniek belanden, want dat is het doel van al de maatregelen. Niet. Ik heb er goede hoop.
  • Bruno busschots

    3 jaar geleden
    Kan er iemand mij eens uitleggen: feit. ook wanneer je gevaccineerd bent kan je nog besmet geraken en het virus doorgeven. Wat maakt dan het verschil met dat we toen niet mochten en wat nu met die vaccinatiepas wel zouden mogen? De cijfers klaar om te versoepelen? We zijn hier in België begonnen met 1 besmetting!! Hebben al een keer het deksel op de neus gehad met (te snel) versoepelen, en gaan het nu nog straffer doen? Ik wil er ook vanaf!! Grenzen dicht, 3weken lockdown en vaccineren! Dan zien
  • Benny Bertrant

    3 jaar geleden
    Hetgeen waar Van Ranst nu mee weer op de proppen komt met voor binnen te kunnen zitten: "Ventilatie is absoluut cruciaal". Dit is gewoon zeggen: "Blijf buiten op't terras zitten"!
  • Johan Leuridan

    3 jaar geleden
    De eerste lock down was volgens mij terecht wat daarna kwam was amateurisme van wereldniveau. Er werd/wordt enkel repressief en negatief opgetreden. Iedereen wist dat dit lang ging duren en nergens werd er naar leefbare langtermijn oplossingen gezocht enkel sluiten en binnen blijven. Ik verwijt deze regering en zijn experten tunnelvisie. Ik hoop dat hier echt werk gemaakt wordt van een degelijke evaluatie van de fouten, niet om een schuldige aan te wijzen maar om te leren. Utopie in België??
  • Luc Maandag

    3 jaar geleden
    Amateurisme zonder weerga, nooit eerder gezien, en heel veel tijd verloren en nutteloze regels in overvloed, de broodnodige vaccinnaties lopen grote achterstand op en verlopen al maande veel te traag. Experten met een te groot Ego, Ministers met onbekwaamheid te over, en burgers die zich massaal laten Brainwashen, de chaos is compleet.