Recep Tayyip Erdogan, president van Turkije.
Volledig scherm
Recep Tayyip Erdogan, president van Turkije. © via REUTERS

Erdogan noemt makers Charlie Hebdo “schurken” en kondigt “juridische en diplomatieke maatregelen” aan

Turkije gaat juridische en diplomatieke maatregelen nemen nadat het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo een spotprent van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op de cover gezet heeft van het nummer dat woensdag verschenen is. Erdogan noemt de makers van Charlie Hebdo “schurken” en heeft het over een “walgelijke aanval”. Voor Frankrijk zijn de uitspraken van Erdogan dan weer “pogingen tot destabilisering”. 

28 reacties

  • Rania Desaegher

    3 jaar geleden
    Onderschat Erdogan niet, via de turken die in Europa wonen , waarvan velen hem steunen, heeft hij hier wel invloed. Daarom moet migratie van moslims stoppen, dat is de enigste oplossing die ons nog rest. 
  • Benny Van den broeck

    3 jaar geleden
    Dat belediging heeft niks te maken met vrije meningsuiting! Dat is een pure provacatie van Macron. Vrije meningsuiting bestaat,maar wel met respect!
  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Catherine Mistiaen : Vrije meningsuiting is geen klein broertje van respect, fatsoen enz. Het is een barometer. Gaat dat poortje toe, dan vervalt na enige tijd alles wat u opsomt. Alle terreur- en dictatoriale regimes  beginnen met de vrije meningsuiting aan banden te leggen. Dat is het recept doorheen de geschiedenis. Ga het maar na.
  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    Erdogan probeert louter de aandacht af te leiden van zijn falend beleid. Een gemeenschappelijke boeman uitroepen is bijzonder dan wel handig. De Turkse lira is binnenkort niets meer waard.
  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    Vrije meningsuiting is maar een klein broertje van al die andere, westerse democratische normen en waarden, zowel linkse als rechtse: eerbied, respect, fatsoen, eerlijkheid, broederlijkheid, gelijkheid, vrede en vreugde, schoonheid en goede smaak,  Deze universele waarden, zowel oosters als westers, zijn veel en veel belangrijker dan vrije meningsuiting.