FC Barcelona wil deelnemen aan de Europese Superliga.
Volledig scherm
FC Barcelona wil deelnemen aan de Europese Superliga. © AP

UEFA kant zich resoluut tegen Europese Superliga: “Het zou na een tijdje saai worden”

Buitenlands voetbalDe Europese Voetbalconfederatie UEFA is resoluut tegen de oprichting van een Europese Superliga, zo bevestigde UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin vandaag aan nieuwsagentschap AFP. 

7 reacties

  • jozef van riel

    4 jaar geleden
    Natuurlijk zal dat saai zijn. De groepsfase van de CL is nu al zo saai. En soms doen er dan toch nog eens nieuwe ploegen mee. Wat als het telkens dezelfde zijn?
  • Wendy Vandereyken

    4 jaar geleden
    Boris Paesen...., die clubs gaan zich dan wel terugtrekken uit hun eigen competities. Het wordt dan dus een nieuwe competitie met enkel de topclubs uit de grootste competities zoals Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië.
  • Andre Ooms

    4 jaar geleden
    Er is nu al niks meer aan te zien, meer achteruit dan vooruit. Hoeveel spannende fases zien we in 90 minuten ? 4 of 5 maximum. Veel te weinig.
  • Ivan De Bakker

    4 jaar geleden
    Mocht er nu een systeem zijn waarbij de laatste 4 degraderen en er 4 nieuwe teams mochten bijkomen... maar dat is praktisch compleet onhaalbaar. Trouwens, wat denken de spelers? Voor elke uitmatch 3u op het vliegtuig (of godbetert, de bus)... 
  • Patrick Weyers

    4 jaar geleden
    Die Europese topclubs zullen heel raar gaan opkijken hoe mager de interesse gaat zijn. Enkel hun eigen supporters misschien? Dit gaat als een boemerang terug in hun gezicht belanden.