Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

UZ Brussel schreeuwt het van de daken: ‘Stop corona, leef de maatregelen na!’

‘Stop het virus, stop mensen met het niet-volgen van maatregelen, stop politici met het niet-luisteren naar experts, stop politici met aarzelen en dralen.’Beeld Marc Baert

Het UZ Brussel heeft op het dak van zijn campus in Jette grote letters met daarop de duidelijke boodschap ‘STOP’ onthuld. De symbolische actie vond plaats om exact vijf na twaalf, want de tijd dringt en de ‘coronasituatie’ is ernstig. ‘We willen duidelijk maken dat iedereen zich strikt aan de regels moet houden om de tweede coronagolf te stoppen.’

en

Video wordt geladen...

Het initiatief van het UZ Brussel is er eentje met een duidelijke boodschap: “Stop het virus, stop mensen met het niet-volgen van maatregelen, stop politici met het niet-luisteren naar experts, stop politici met aarzelen en dralen”.

Onder andere prof. Dr. Elisabeth Dewaele van de dienst Intensieve Zorgen steunt de actie.Beeld Marc Baert

“We willen absoluut geen paniek zaaien, maar de speeltijd is voorbij”, verduidelijkt Marc Noppen, CEO van UZ Brussel. Samen met zijn collega’s Erik Debing (centrum voor hart- en vaatziekten), Dirk Devroey (decaan VUB-faculteit geneeskunde en farmacie), Sabeth De Waele (dienst Intensieve Zorgen), Patrick Lacor (infectiologie) en Sally Van Hege (verpleegkundig departement) gingen ze het dak op om daar in grote letters STOP te onthullen, aangevuld met twee stoptekens. Daarnaast werd ook het acht meter lange spandoek “Dank aan alle gezondheidswerkers #STOPCORONA” opgehangen.

Bij de eerste golf kregen de zorgverleners applaus en werden ze in de bloemetjes gezet, maar dat blijft voorlopig uit.“Dat werd enorm geapprecieerd, maar wij vragen ook niet dat er elke avond wordt geapplaudisseerd. Het belangrijkste is dat de mensen zo weinig mogelijk contacten hebben. Het is niet zo moeilijk en je zou ons personeel en jezelf als mogelijk toekomstige patiënt er enorm veel plezier mee doen”, besluit Noppen.

De actie is tevens een bedankje voor alle gezondheidswerkers.Beeld Marc Baert