Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) heeft woensdag het ziekenhuis van Luik bezocht. Hij was enorm aangedaan na het bezoek.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) heeft woensdag het ziekenhuis van Luik bezocht. Hij was enorm aangedaan na het bezoek. © Still

Vandenbroucke zwaar aangedaan na bezoek aan Luiks ziekenhuis. “Mogelijk moeten maatregelen 8 weken duren”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) heeft woensdag het ziekenhuis van Luik bezocht. Hij zag er bijzonder droevige taferelen en personeel dat zich uit de naad werkt voor alle coronapatiënten die er worden verzorgd. De minister was aangedaan na het bezoek. Hij roept iedereen op om extra voorzichtig te zijn. In Terzake gaf Vandenbroucke vanavond ook aan dat de maatregelen mogelijk acht weken zullen duren - dat is tot net voor kerst - en kondigde hij aan dat er fors wordt geïnvesteerd in geestelijke gezondheidszorg.

91 reacties

  • Stan Boudewijns

    3 jaar geleden
    Nu mooi weer spelen. 20 jaar geleden heeft hij zelf de zorgsector mee afgebouwd. En 1500 psychologen uit zijn mouw toveren? Waar gaat hij die vinden? Ook uit de horeca zeker.
  • Claudia Rosseel

    3 jaar geleden
    Is het niet vooral triestig dat kasten van ziekenhuizen slechts een honderdtal patiënten intensief kunnen verzorgen?
  • Kurt Nowe

    3 jaar geleden
    In Roeselare en Poperinge staan oude klinieken waarom deze niet in korte tijd ombouwen tot corona klinieken zoals men vroeger Tbc klinieken had.
  • H. Anckaert

    3 jaar geleden
    Het is triestig gesteld met onze politici! Ik besef ook wel dat je voor ieder goed kunt doen, maar veel van de regels zijn in conflict met wat in Maart april werd verkondigd! Zoals op scholen wordt niet besmet, op openbaar vervoer wordt ontsmet, Laat me niet lachen hé!! Op de lijn tijdens een rit gaat dit al zeker niet op, en het virus weet wanneer het op school zit!! Het is jullie schuld heren politici en virologen dat het zover is gekomen! Want deze situaties hebben jullie samen genegeerd!!
  • Pat Debal

    3 jaar geleden
    Ging nog beter zijn in de Vlaamse regering en beter dan Jambon