Scènebeeld uit 'Wachten op Godot'. Woensdag en donderdag kan de voorstelling nog plaatsvinden, maar dan moeten Toneelhuis en Olympique Dramatique een kruis trekken over de speelreeks.
Volledig scherm
PREMIUM
Scènebeeld uit 'Wachten op Godot'. Woensdag en donderdag kan de voorstelling nog plaatsvinden, maar dan moeten Toneelhuis en Olympique Dramatique een kruis trekken over de speelreeks. © kurt van der elst

“We moeten solidair zijn, maar verwachten ook steun”: cultuursector reageert op nieuwe maatregelen

ShowbizzGeen sport, geen cultuur, geen evenementen, geen jeugdactiviteiten meer voor wie ouder is dan 12. De Vlaamse regering zet het slot op onze vrije tijd. Zeker in de cultuursector zorgen de nieuwe maatregelen van de Vlaamse regering voor een déjà-vugevoel. Vanaf vrijdag moet de boel voor minstens drie weken dicht. “Binnen drie weken is niet alles weer in orde, dat voel je nu al.”

7 reacties

  • Benny De Keyzer

    3 jaar geleden
    Misschien kunnen onze politici beslissen om die voetballers (die geen belasting betalen maar wel elke week hun corona-test krijgen) evenveel te belasten als een gewone arbeider en dan kunnen ze met dat geld andere sectoren zoals cultuur steunen?
  • Karel Delcroix

    3 jaar geleden
    Geef misschien eens extra geld aan zij die de crisis daadwerkelijk bestrijden in plaats van geld te vragen om thuis te zitten.
  • Piet Fluwijn

    3 jaar geleden
    Die liggen al decennia lang aan het infuus. Opdoeken zou ik zeggen. 
  • Dick De Zeure

    3 jaar geleden
    Cultuur is van levensbelang in onze maatschappij en verdient alle ondersteuning. Als fervent concert ganger mis ik de live optredens enorm. Ik vrees dat kleinere clubs die de bij het grote publiek minder populaire genres zoals o.a. blues muziek aanbieden deze Corona crisis niet zullen overleven en dat zou enorm jammer zijn. Keep the music alive!
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    een goede raad aan de jongere generatie : zorg vooral dat ge een goede productie job hebt en al de rest in bijberoep :-)