ANP
Volledig scherm
© ANP

OVERZICHT. Winkelen beperkt tot 30 minuten en alle zwembaden gesloten: deze nieuwe maatregelen zijn sinds middernacht van kracht in heel het land

In het Staatsblad is gisteravond het nieuwe ministeriële besluit (MB) verschenen dat nieuwe verstrengde maatregelen oplegt in heel het land. De verstrengingen zijn om middernacht ingegaan. Wallonië en Brussel nemen daarbij ook de nieuwe Vlaamse maatregelen op, zoals de sluiting van de musea en de cultuurcentra. Brussel houdt wel vast aan haar eigen strengere maatregelen, bijvoorbeeld op het vlak van de avondklok en het alleen winkelen.

61 reacties

  • sylvia somers

    3 jaar geleden
    Je mag met niemand geen contact meer hebben maar een poetsvrouw mag wel bij 10 verschillende huisgezinnen gaan poetsen ??? Dat moeten ze toch eens uitleggen?
  • Jaak Casteleyn

    3 jaar geleden
    Hoe gaat die Demir dat nu nog uitgelegd krijgen als ze het vorige keer al niet kon en pompier Jambon is eindelijk aan het blussen geslagen maar bij hem moet de zaak al afgebrand zijn alvorens in actie te komen en hun grote licht uit Antwerpen vond het niet nodig dat de horeca moest sluiten.
  • Eddy Gysbrechts

    3 jaar geleden
    Men stopt nu al met niet Corona gebonden zorg/operaties,omdat misschien volgende week al de intensieve bedden vol liggen,men kan gerust nog een week verder doen. Er zijn nu 1000 bedden bezet er sterven er elke dag 65 das 650 tegen volgende week. Er gaan nooit 2 duizend bedden bezet zijn tegen volgende week. Het beleid is korrekt alleen de politiek durft de regels niet afdwingen,personen die de regels niet volgen hoeft ge niet te beboeten maar komen niet in aanmerking voor een bed op intensieve.
  • Tanja Vos

    3 jaar geleden
    Oh fijn, kunnen we in de vakantie met zen allen naar een vakantiepark en gezellig in het restaurant (uiteraard met buffet) aanschuiven. Nog een paar nachtjes extra boeken en de kids kunnen daarna direct zonder quarantaine naar school. Nu hoeven we ons geen zorgen te maken over de avondklok en het gesloten stamcafé. 
  • Rene Philips

    3 jaar geleden
    Nogmaals stop ook het voetbal, bron van vele besmettingen.