Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Photo News

Ziekenhuizen stevenen af op implosie op 6 november: “Wij bereiden al een fase voor die officieel niet bestaat. Zo erg is het”

Vandaag liggen er méér Covidpatiënten in het ziekenhuis dan bij de piek uit de eerste golf. De implosie dreigt voor onze ziekenhuizen: volgende week vrijdag zou de maximumcapaciteit van 2.000 mensen op intensieve zorg bereikt zijn. De toestand is zo ernstig dat ziekenhuizen zelf plannen maken voor ‘fase 3’, de fase zo erg dat de overheid ze niet eens voorzien heeft.

29 reacties

  • Maarten anthonis

    3 jaar geleden
    En nog steeds lopen in onze stad tientallen scholieren zonder mondmasker rond in grote groepen komen ze van de bus en besmetten elkaar en nadien de rest van de familie, en ze snappen het gewoon niet , dat is een factor waar Weyts nooit geen vat op heeft gehad en nooit zal hebben , scholen moeten dicht en dicht blijven, maar Weyts wil niet wijken , zelfs nu nog niet, want na de vakantie moeten de scholen terug open. Hoe dom kan je zijn , kijk zelf eens buiten in plaats van achter je ivoren toren.
  • Urban Vyaas

    3 jaar geleden
    Gaat men wachten tot de dijken breken vooraleer een mobilisatie van de medische component af te kondigen? Veel grote regionale ziekenhuizen liggen in de nabijheid van een expocenter die dicht bij een groot verkeersknooppunt liggen. Waarop wacht men nog om daar alvast een veldhospitaal in te richten om daar de covid patienten op te vangen? 
  • Jan De Greef

    3 jaar geleden
    Indien onze overheden zouden stoppen met het geven van subsidies aan de ziekenhuizen per opgenomen coronapatiënt, zouden de opnamecijfers spectaculair dalen. Waar blijven trouwens de cijfers van de mensen die het ziekenhuis hebben verlaten? Daarover zwijgt men mordicus.
  • Gaston Miar

    3 jaar geleden
    Leg database aan van "Covid-overtreders" en behandel ze als laatste.Geef voorrang aan mensen met gezond verstand!
  • arlette Strumane

    3 jaar geleden
    Waarom zou de keuze zo moeilijk moeten zijn tussen covid-19 patiënten en NIET covid-19 patienten . Als wie boete(s) kreeg voor niet respecteren maatregelen hebben toch zelf voor een "makkelijke triage" gezorgd ? "Het was allemaal zo erg niet" ?