Epidemioloog Pierre Van Damme in de studio van VTM Nieuws.
Volledig scherm
Epidemioloog Pierre Van Damme in de studio van VTM Nieuws. © VTM NIEUWS

Epidemioloog Pierre Van Damme: “We gaan internationale hulp moeten inroepen”

Epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) waarschuwt opnieuw dat we mogelijk volgende week ons zorgsysteem zullen zien instorten. “Het is heel duidelijk dat we tegen de vangrail gaan rijden. We moeten nu zorgen dat we niet over de kop gaan”, zei hij woensdagavond in VTM NIEUWS. Van Damme verwijst onder meer naar hulp van andere landen, het inschakelen van hotels en het inzetten van het leger.

67 reacties

  • Walter Bar

    3 jaar geleden
    Goed dat er ook wordt gezegd dat er wel degelijk NIET is bespaard op het budget van de zorg. Net zoals in het onderwijs is er niet of nauwelijks bespaard in absolute getallen. Er wordt wel bespaard op personeel, zowel in het onderwijs als in de zorg. Dit is het probleem en nu ziet men de gevolgen. Na deze crisis moet gedacht worden aan efficiëntie, laat dokters meer verantwoording afleggen voor de test die ze doen.
  • ivo simons

    3 jaar geleden
    Het is oorlog en er is geen enkele generaal die een plan heeft om de vijand te verslaan. Arm land dat ooit zo moedig is geweest. 
  • dirk clemeur

    3 jaar geleden
    Iedere Belg had verplicht getest moeten worden bij het uitbreken van deze pandemie, waarom kan dit in China wel die zijn met meer dan een miljard inwoners wij met amper twaalf miljoen.Nu gaat men de testen verminderen als de nood het hoogst is.Totaal onbekwaam om een land te besturen deze regering.
  • Monique Verschueren

    3 jaar geleden
    Waarom al niet veel langer het leger mee ingeschakeld om het zorgpersoneel een beetje te verlichten?
  • Thomas Hamerlijnck

    3 jaar geleden
    Onze superbollebozen van die brandvrije regering en parlement zouden ook eens verdeeld mogen worden over klinieken en de binnenkort om te bouwen sport- en tentoonstellingshallen : veel handen aan de bedden maken lichter werk. Het zet een domper op hun arrogantie - een Grote Bonus. Het duurt ook minstens drie maanden, dan doen ze eindelijk ervaring op met écht werk. Hands-on. Bv. 3 artsen, 20 verplegers en 101 politieke dieren per detachement. Kerstmis zal nooit zo solidair verlopen zijn.