Janne en Ninte.
Volledig scherm
PREMIUM
Janne en Ninte. © Karolien Coenen

Vlaamse expert pleit voor mondmaskers vanaf 6 jaar. Dit is waarom de roep steeds luider klinkt

Een kind van 11 jaar mag zonder mondmasker naar school, naar de jeugdbeweging of vrolijk gaan spelen met vriendjes. Een kind van 12 mag dat allemaal niet meer, sinds de laatste verstrenging van de coronamaatregelen. “Die leeftijd is een kunstmatige grens”, zegt kinderlongarts Marc Raes. “Terwijl er eigenlijk geen reden is om de mondmaskerplicht niét te verlagen tot 6 jaar. Dat is tenminste duidelijk.”

72 reacties

  • Juliette Francois

    3 jaar geleden
    In de hele wereld was er een groot tekort aan beschermingsmateriaal. In ons land ook nog het schandaal van de vernietigde fpp maskers. En toen gingen we zelf keukenhanddoeken in plooitjes stikken voor de zorgsector. Russische roulette. We weten ondertussen waar we zitten sinds de mondmaskerplicht. 
  • Victor Coekaerts

    3 jaar geleden
    Wat Marcelo verklaart betekend heen veel. Wat baten het dat de meerderheid zich volgens de regels opstelt als enkelen steevast het gezond verstand weigeren te gebruiken. Waarom zouden kinderen vanaf 6 jaar de ouderen niet kunnen besmetten? Zijn deze wegens hun leeftijd onbesmetbaar? De scholen zouden volgens anderen de tweede plaats innemen om de ziekte te verspreiden. Het is tenslotte een grote groep telkens en geen bubbeltje.
  • Benny Marcelo

    3 jaar geleden
    Hoor ik net viroloog Van Gucht zeggen dat het meestal de ouders zijn die de kinderen aansteken maar blijkbaar zit het hier bomvol pseudovirologen die het beter weten al vrees ik dat het eerder om een teveel aan eigenwaan gaat. Ze liggen maar op de jeugd te kappen maar hebben het zelf niet voorgehad toen ze jong waren; gun dan ook de hedendaagse jongeren een aangename jeugd en hang de chagrijnige niet uit. Dat is niet enkel een kwestie van gezond verstand maar ook van empathie.
  • Ben Van Loon

    3 jaar geleden
    Natuurlijk. Onze virologen zijn politiekers. Iedereen weet dat kinderen elkaar en familieleden kunnen besmetten. Scholen dicht! Nu!
  • Frans Van Hoyweghen

    3 jaar geleden
    Ik lees en hoor altijd dat {hoeveel achterstand/verloren generaties/ jaren} ze studeren nu al tot hun 25j, om dat 1jaar langer te doen zal het toch niet aan komen.