Premier Alexander De Croo (Open VLD) probeerde gisteren in een speech de lakens naar zich toe te trekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (Open VLD) probeerde gisteren in een speech de lakens naar zich toe te trekken. © BELGA_HANDOUT

Onze opinie. Eindelijk harmonie. Helaas heeft het veel te lang geduurd

Wie biedt meer? De Vlaamse maatregelen invoeren tegen de middag, of tegen de avond? Een extra mondmaskerplicht aan de scholen zoals in Gent, of een Brusselse avondklok in Vilvoorde? Alle jongeren gelijk voor de wet en geen onderscheid meer tussen min en plus 12, zoals in Dessel, Mol of Retie? Een pak steden lieten gisteren de spierballen rollen. 

69 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    4 jaar geleden
    Covid-19 maakt pijnlijk duidelijk dat België opsplitsen in gewesten de grootste blunder is die het politieke correcte etablissement gemaakt heeft ! Het De Croo-moment van gisteren verandert daar niks aan want het had al veel eerder moeten komen. 
  • lydia D'hooghe

    4 jaar geleden
    Voor mij geen probleem : lockdown en liever vandaag dan morgen. Spijtig geen andere oplossing!
  • Thomas Hamerlijnck

    4 jaar geleden
    Dankzij Weyts, maar ook nog wat andere meubelstukken, is de leerachterstand sinds mei een beetje groot bij dit spel verstoppertje spelen.
  • Frank Bolle

    4 jaar geleden
    Harmonie is niet zaligmakend. In Duitsland zijn ze juist zo succesvol omdat elke provincie zijn eigen coronabeleid op maat voert.
  • Gerrit defreyne

    4 jaar geleden
    Eindelijk eenheid in bevel. De premier moet ook eens kijken hoe de Franse president het probeert te klaren. Geen tierlantijntjes, recht voor de raap. Samen met Frank VDB kan hij de lijnen uitzetten. Decroo is in zijn job gegroeid de Europese president die onzichtbaar is kan wellicht daar een voorbeeld aan nemen.