.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Getty Images

Waar worden we besmet? Deze studie wijst vooral naar de werkvloer

Waar worden we besmet? Eén op de vijf coronabesmettingen gebeurt op het werk. Dat blijkt uit een studie van Geneeskunde voor het Volk. Bovendien getuigen steeds meer van hun patiënten dat ze onder druk worden gezet om toch te blijven doorwerken en de quarantaine niet te respecteren. Waar worden we nog besmet? Dit zijn de cijfers.

90 reacties

  • Fernand Beaumonde

    3 jaar geleden
    Japan, Taiwan en Zuid-Korea hebben geen lockdown gehad en ondanks ze met véél meer zijn, meestal in flatgebouwen wonen, massaal openbaar vervoer gebruiken hebben ze minder dan 1/100 besmettingen en doden dan België!!
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    vergeet ook de besmettingen in de ziekenhuizen niet, dit zowel door bezoekers als door personeel
  • Claudia Rosseel

    3 jaar geleden
    Het gaat rond op de werkvloer, maar werknemers die het daar doorgeven kregen het vaak thuis aangereikt door hun middelbareschoolstudenten. Dus zeker ook via het onderwijs.
  • Johan Lemmens

    3 jaar geleden
    Hebben ze al eens onderzocht wat in al die gevallen de gemeenschappelijke factor is. De oorspronkelijke bron van een besmetting vast leggen is nochtans niet zo moeilijk (zoek de gemeenschappelijke factor, in 90% van de gevallen zal dat een een individu zijn van -12j, p.s. dat is 9/10). IN theorie kan op de werkvloer geen kruisbestuiving optreden, vanwege de nodige preventiemaatregelen icm op bepaalde plaatsen mondmaskerplicht (heeft pas zin met correcte handhygiëne, daar wringt het!, haalbaar?)
  • Hubert Vanmechelen

    3 jaar geleden
    Elke eerste besmetting binnen een gezin komt van buiten het gezin. Elke eerste besmetting in een bedrijf komt van buiten het bedrijf. Elke eerste besmetting in een school komt van buiten de school. Als je niet wil dat dat de besmetting binnen geraakt dan moet je de besmetting buiten houden. En hoe doe je dat ? Juist, de deur  op slot. Maar leg dat is aan politici uit !