Veertig anonieme controleurs en inspecteurs van de FOD Volksgezondheid zullen voortaan ook boetes kunnen uitschrijven.
Volledig scherm
Veertig anonieme controleurs en inspecteurs van de FOD Volksgezondheid zullen voortaan ook boetes kunnen uitschrijven. © Klaas De Scheirder

Anonieme coronacontroleurs mogen vanaf volgende week boetes uitschrijven

BinnenlandDe politie krijgt er een bondgenoot bij in de jacht op personen die de corona­regels met de voeten treden. Veertig anonieme controleurs en inspecteurs van de FOD Volksgezondheid zullen voortaan ook boetes kunnen uitschrijven.

78 reacties

  • Daniel Meuleman

    3 jaar geleden
    Hoe weet ik wie een anonieme controleur is? Dus de eerste de beste nitwit die zich uitgeeft voor coronacontroleur mag mij een boete geven. Aan anonieme personen ben ik niet verplicht mijn id te tonen, alleen aan de politie.
  • WALTER janssens

    3 jaar geleden
    40 controleurs voor heel Vlaanderen? Een lachertje. Ik kwam zonet even 5 minuten buiten en kruiste in de bebouwde kom 6 mensen zonder mondmasker? Van controle geen sprake. Misschien 40 per 10.000 inwoners. Er zijn voldoende werklozen.
  • Wilfried DE HERT

    3 jaar geleden
    Dat zal mooi worden als ze anoniem zijn en blijkbaar is 250 € ook voor te lachen . Van de filmpjes die op nieuws kanalen komen zie ik dat onze overheid na 7 maanden nog in de fase van sensibiliseren zit. Begin misschien eens met 1000€ en ook afdwingmogelijkheden. Wat ik wel weet is dat door een stelletje egoïsten en een lakse overheid mensen de dood worden ingejaagd.
  • Hugo COOLSAET

    3 jaar geleden
    Ze kunnen misschien eens beginnen met een controle op het openbaar vervoer tijdens de spitsuren. Regels?
  • Jean-Pierre Vercruysse

    3 jaar geleden
    Een systeem om extra belastingen te innen, zoals er anderen ook zijn!