Huisartsenvereniging: “Contacteer eerst huisarts en ga niet meteen naar de spoeddienst”

 ©  Jan Van der Perre

Bron: BELGA

Huisartsenvereniging Domus Medica roept patiënten donderdag op om bij coronasymptomen eerst de huisarts te contacteren en niet meteen naar de spoeddienst te gaan. De huisarts zal dan oordelen welke patiënten naar het ziekenhuis moeten. “Alleen op deze manier kan de toenemende druk op de ziekenhuizen mogelijk beheersbaar blijven”, klinkt het in een mededeling.

“Huisartsen staan al een hele periode onder toenemende druk. Toch zullen wij onze verantwoordelijkheid opnemen en ons maximaal inzetten om de zorg mee te reguleren”, stelt Domus Medica. “Als de nood het hoogst is, is de huisarts het meest nabij.” De vereniging wijst erop dat de huisartsen een “zeer belangrijke rol” hebben gespeeld tijdens de eerste golf.

Domus Medica benadrukt dat de dokterspraktijken zo georganiseerd zijn dat de onderzoeken veilig kunnen verlopen. “Wij hebben onze huisartsen opgeroepen om elke dag voldoende ruimte te voorzien voor urgente afspraken voor patiënten met infectieklachten. De huisartsenkringen heractiveren zo nodig de triagecentra om iedereen op een veilige en snelle manier klinisch te kunnen nakijken”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen