AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Terwijl wij hier records breken, heeft Taiwan al 200 dagen geen lokale besmettingen: hoe kan dat?

Terwijl Europa kraakt onder een tweede coronagolf en bij ons het zorgsysteem op instorten staat, is er één land dat geen tweede golf kende: Taiwan. Hoe komt het dat dit eiland in de Oost-Chinese Zee met toch 23 miljoen inwoners het zo goed doet in de strijd tegen het virus?

15 reacties

  • jozeg de boeck

    3 jaar geleden
    Discipline, eenheid van macht / commando.
  • Etienne Callebout

    3 jaar geleden
    En daar hebben we het terug .China moest vanaf dat het virus was bevestigd de grenzen ter land ter lucht en zee gesloten hebben .
  • guido blok

    3 jaar geleden
    Duidelijk. Stoppen met pamper beleid. Extreme situaties vragen extreme aanpak en vooral strenge handhaving voor iedereen, onafgezien van ras of geloof. Gelijke wetten voor iedereen
  • JOHAN VANBEKBERGEN

    3 jaar geleden
    Wij hebben onbekwame politici die alles wat specialisten zeggen aan hun laars lappen. Zij vaardigen zelfs on begrijpbare regels uit. Een voorbeeld: wielertoerisme mag alleen met max 4 man. Wielerkoersen mag met honderden te gelijk. Voer een volledige lock down in voor 2 weken en wie weet zal het dan beter gaan. Overtreders straffen, niet met geld maar met werkstraffen in de covid afdelingen in de ziekenhuizen.  
  • Paul Verbeeck

    3 jaar geleden
    De zelfdiscipline in die landen is veel hoger dan hier , regering die beslist zonder weken te moeten palaveren zoals onze 6 of 7 regeringen hier . En die zitten waarschijnlijk ook niet in een unie die meer inzit met het inkomen van de politiek dan met het welzijn van zijn burgers .