Terreurexpert Faroek Özgünes geeft duiding over de terreur in Frankrijk bij HLN LIVE.
Volledig scherm
Terreurexpert Faroek Özgünes geeft duiding over de terreur in Frankrijk bij HLN LIVE. © HLN LIVE

Faroek over terreur in Frankrijk: “We zitten in een escalatie die dringend moet gestopt worden, of dit gaat van kwaad naar erger”

Bij een bloedige aanslag in het centrum van de Franse kuststad Nice zijn donderdag drie doden gevallen en zes mensen gewond geraakt, één slachtoffer werd onthoofd. In andere Franse steden kwam het tot incidenten met mogelijke aanslagplegers. Terreurexpert Faroek Özgünes legt bij HLN LIVE uit waarom hij eigenlijk niet verbaasd is over dit dramatische nieuws. “We zitten echt wel in een escalatie”, zegt hij.

8 reacties

  • hamza harmas

    3 jaar geleden
    Die mannen hebben het allemaal geleerd van Leopold 2 was ook een barbaar zoals wat er nu in Frankrijk aan het gebeuren is.
  • HUGO Wils

    3 jaar geleden
    Dus in verdoken termen zegt Faroek dat we moeten plooien.Misschien moet hij eens aandachtig luisteren naar het interview dat de voormalige stafchef van het Franse leger generaal de Villiers Pierre gaf op de Franse zender RTL.Deze man tapt uit een gans ander vaatje!
  • Hendrik Goris

    3 jaar geleden
    Wel Faroek, ik heb niets tegen u, maar dan zullen we moeten afscheid nemen van het deel moslims die iedere generatie nog fanatieker moslim zijn en gewoonweg tegen ons en onze wetten zijn. Hier geboren of niet. Daarbij is het handig dat ze een andere eerste nationaliteit hebben, die ze belangrijker vinden dan de onze.
  • Guy Van Brussel

    3 jaar geleden
    Oh ja, geef maar toe aan de terreur dus ?! Dit is niet de maatschappij die we willen, niet in Frankrijk en niet hier !
  • Gilbert Vermeersch

    3 jaar geleden
    Geen enkele religie heeft het recht andersdenkenden te doden, en al zeker niet op basis van tekeningetjes. Dit geldt ook en vooral voor leiders, zoals stomme Erdogan, die geloven misbruiken door diep gelovigen die daardoor, zomaar anderen en zichzelf doden. Onze bepaalde,o zo verheven Politiekers, mogen hun ons niet nog meer in levensgevaar brengen met een niet te begrijpen goede wil die zij van hun burgers eisen. Van een NVA stemmer.