Steven Van Gucht.
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Van Gucht. © Photo News

Viroloog Steven Van Gucht ziet het somber in: “Als je geen lichtpunten ziet, kan je alleen nog drastische beslissingen als een lockdown nemen”

Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano windt er geen doekjes om: een totale lockdown is nauwelijks meer te vermijden. “Maar of dat gebeurt, is een politieke beslissing.”

46 reacties

  • Yve Ceustermans

    3 jaar geleden
    ik treed Chris Yesbaert bij je moet geen viroloog of professor zijn om te begrijpen dat als we onze sociale contacten tot 0 herleiden een oplossing is. Maar een werkbare oplossing op lang termijn blijft uit. Wat is de oplossing? roepen dat we in een Lock down moeten, begrijp ik , maar dit is geen oplossing op lange termijn , misschien beste virologen en professoren spendeer jullie energie op deze vraag. En natuurlijk geef soms ook maar eens toe dat jullie het ook niet weten.
  • Sabine De Raedt

    3 jaar geleden
    Voor alle duidelijkheid van eigen ondervinding. Een alleenstaande krigt meer corona centen. Het verschil RVA . Een alleenwonende krijgt niks. Een groot geluk als je tot de eerste groep behoord.
  • Chris Ysebaert

    3 jaar geleden
    Heeft men er al eens aan gedacht dat dit virus misschien niet onder controle te krijgen is en er golf na golf op ons afkomt? Welk scenario heeft men dan klaar?
  • christoph janssens

    3 jaar geleden
    Een alleenstaande die zijn werk kwijt is door corona moet nu zonder sociaal contact maandenlang binnenblijven omdat anderen zich niet aan de regels hielden... 
  • Yves Cordy

    3 jaar geleden
    Ze zeggen altijd dat het 10 tot 14 dagen duurt alvorens het effect van maatregelen in de cijfers zichtbaar zijn. De laatste maatregelen zijn amper één week oud, sommige zelfs pas één dag dus stel ik mij de vraag waarom ze nu al roepen om een volledige lockdown. Of het is om nog maar eens op de TV te mogen komen, ofwel dat ze weten dat geen enkele maatregel nog iets kan uithalen. Inderdaad is het (voor hen) beter dat de bevolking thuis opgesloten zit de dag dat dat uitkomt.