Premier Alexander De Croo vanmiddag in de Kamer.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo vanmiddag in de Kamer. © BELGA

De Croo: “Zullen inspanningen nog lang moeten volhouden”, nog geen duidelijkheid over eventuele lockdown

Het Overlegcomité van morgenmiddag zal overleggen enkel op basis van wetenschappelijke adviezen, feiten en cijfers. Dat benadrukte premier Alexander De Croo (Open Vld) tijdens de plenaire vergadering van de Kamer. “Dat is het enige waarop wij ons kunnen baseren om juiste beslissingen te nemen in deze crisis, daar kan absoluut geen discussie over zijn.” De Croo gaf het signaal dat de al genomen maatregelen sowieso nog lange tijd zullen gelden, en dus ook voorbij 19 november nog verlengd zullen worden.

62 reacties

  • Bart Maertens

    3 jaar geleden
    Lockdown tot Pasen 2021.Scholen ook toe,herfstverlof,Kerstvakantie,Krokus en Paasverloftoe maar juli en augustus les geven!!
  • Roland Peeters

    3 jaar geleden
    Tijdens de eerste golf heb ik meegedaan met alle steun aan het zorgpersoneel,maar nu moeten ze dat niet  meer verwachten.Ik ken veel verplegend personeel dat na de eerste golf het ook niet zo nauw namen met de beschermende maatregelen,op reis zijn geweest en uitgingen zonder masker.Het is zoals bij de rest van de bevolking,de goede moet boeten voor de slechte.
  • Stefanie van Dijk

    3 jaar geleden
    Worden ze dan nu eindelijk wakker en zien dat zonder handhaving strengere regels totaal nutteloos zijn? Ik denk zelfs dat zonder handhaving een advies hier beter werkt dan een ge- of verbod, zo snel het over 'je moet' en  'je mag niet' gaat gooien mensen de kont tegen de krib, bij een dringend advies wordt wellicht nog gedacht 'misschien wel een goed idee' en doen meer mensen mee
  • Dennis Leever

    3 jaar geleden
    Nederland: stabilisatie van de cijfers, Duitsland stabilisatie van de cijfers, Denemarken: Stabilisatie van de cijfers. Gooien alle 3 hun kont niet tegen de krib. Komen met reële maatregelen die daadwerkelijk effect hebben. En die bestaan uit: Blijf thuis, houd afstand en was je handen... Al maanden lang. Maar nee België weet het weer beter...Nou ik zeg u: ik zie het!
  • luc Van der Looy

    3 jaar geleden
    Aankondigen, verkondigen door regering en virologen en er staan reeds duizenden wagens klaar met de skibox op het dak v/d wagen precies of er is niets aan de hand. Ik vraag me af hoeveel verstand of IQ deze skireizigers hebben om dit in deze tijden nog te doen.