Een vrouw schreeuwt het uit na de aanslag in Nice.
Volledig scherm
Een vrouw schreeuwt het uit na de aanslag in Nice. © AFP

Slachtoffer aanslag Nice net voor ze bezweek: “Zeg mijn kinderen dat ik van hen hou”

De aanslag bij een kerk in Nice leidde in de omgeving tot panische reacties en hartverscheurende getuigenissen. Een 32-jarige medewerker van een nabijgelegen horecazaak vertelt dat kort voor 9 uur schoten klonken. Daarna sloegen mensen rennend op de vlucht. “Zeg mijn kinderen dat ik van hen hou”, zei een van de slachtoffers net voor ze bezweek.

8 reacties

  • Lode goyens

    4 jaar geleden
    De Franse moslimgemeenschap moet een duidelijke en officiële afkeuring van deze gruweldaad uitspreken.Wie in de media sympathiseert met islamitisch terrorisme zou meteen moeten gestraft worden
  • Andy Vande Reyd

    4 jaar geleden
    Smeer het nu ook maar overal heel dik in, overal politiebewaking, iedere kerk, iedere school,... Heerlijk toch die multiculti hé. Helaas voor die wat wel goede bedoelingen hebben, deze groepen verpesten het voor eidereen, zou niet slecht zijn als hun eigen gemeenschap eindelijk ook openbaar hun ongenoegen uiten, zoals ze met zwarte piet wel konden bijvoorbeeld.
  • Frank wyffels

    4 jaar geleden
    Elk land moet dergelijke daden duidelijk veroordelen. Frankrijk staat niet alleen, maar maakt deel uit van een groep! Nu miet die groep laten zien dat die er is!
  • nicole desseyn

    4 jaar geleden
    Moslims moeten respect hebben voor de de kerkgebouwen die zijn voor veel mensen een oord waar ze in deze tijden tot rust kunnen komen katholieken gaan ook de moskeeën niet binnen om mensen te doden 
  • Chantal Luyten

    4 jaar geleden
    Tijd dat we erdogan verantwoordelijk gaan houden! Vergeet niet olie van IS ging ook naar Turkije!