Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke in de Kamer.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke in de Kamer. © BELGA

Vandenbroucke: "Belgische ziekenhuizen kunnen beroep doen op ziekenhuizen in Duitsland"

Overbelaste Belgische ziekenhuizen in ons land kunnen in principe een beroep doen op vrije plaatsen in Duitse ziekenhuizen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) donderdag bevestigd in De Kamer. "Ik heb contact opgenomen met mijn Duitse collega's, en zij hebben onmiddellijk toegezegd”, zei hij.

8 reacties

  • John Dupont

    3 jaar geleden
    Een minister die buitenlandse hulp beloofd van een land dat zelf het water aan de lippen staat. Komaan zeg een pleister op een houten been heet dat. Doortastend zijn is heel wat anders
  • Veronica Voorhelst

    3 jaar geleden
    Dat gaat niet lukken, Duitsland heeft zijn bedden daartegen zelf nodig. Het zijn de zwaarst getroffen regio's van Duitsland.
  • Ernest Meul

    3 jaar geleden
    Allemaal veel te laat, men had dit moeten voorzien in de eerste golf, en men heeft de huidige tijd ook volledig opgebruikt, 53 miljard tekort, nog zware facturen op tafel, geen personeel om alles uit te voeren, een sneltest kost nu100 euro, Er is geen personeel meer. Overal vallen bedrijven stil, en alles komt in het gedrang gewoon omdat men geen 2de lockdown wou, resultaat game over.
  • Anne Van Duysen

    3 jaar geleden
    Europese solidariteit ? Samen oplossingen zoeken ? Waar was dat te vinden begin dit jaar ?
  • Danny Gijs

    3 jaar geleden
    Bij een falend beleid moeten de buurlanden bijspringen. Er werd in juli al gewezen naar deze situatie, nu moet men niet doen dat dit goed bestuur is. 4 weken lockdown is de enige juiste beslissing.