Beton niet weg te krijgen uit riolering: pas heraangelegde straat moet weer open

© wjn

Een gespecialiseerde firma heeft gisteren getest of het zin heeft om het beton dat de riolering onder de Hoveniersstraat in Aalst blokkeert weg te frezen. De test leverde een negatief resultaat op: na een uur frezen kon amper 20 centimeter beton weggehaald worden. De pas heraangelegde straat moet waarschijnlijk weer opengebroken worden.

WIM JACOBS

“Twintig centimeter per uur met een speciale frees. Als je weet dat de riolering over een afstand van 10 meter volledig of toch minstens halfvol zit met beton, dan duurt het zeven dagen vooraleer alles weg is. Wij moeten nu bekijken of het niet sneller is om de straat toch deels open te breken”, zegt Kenny Hermus, werftoezichter van de stad Aalst.

Het beton in de riolering werd vorige week dinsdag opgemerkt nadat de kelder van een buurtbewoner onder water liep bij een routinecontrole van Proximus. Het trottoir werd opengebroken en met een speciale camera werd gezocht naar de boosdoener. Een massief stuk beton van maar liefst tien meter bleek tussen twee rioolputdeksels de rioolbuis volledig te blokkeren.

Klacht tegen onbekenden

Waar het beton vandaan komt is nog altijd niet duidelijk. Heeft iemand opzettelijk het goedje in de riolering gegoten? Gaat het om een ongeval? Het onderzoek loopt, de stad Aalst diende alvast een klacht in tegen onbekenden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen