Jan Stroobants, Margot Cloet en Geert Molenbeghs.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Stroobants, Margot Cloet en Geert Molenbeghs. © Belga/RV

Drie experts over waarom ons land weer op slot moet: “Onze ziekenhuizen crashen. Die lockdown moet er komen”

Gaat het land weer op slot, zoals in het voorjaar? Nu Frankrijk een nieuwe lockdown heeft aangekondigd en ook bij ons de cijfers dramatisch zijn, pleiten steeds meer experts voor nóg strengere maatregelen dan nu. “Onze ziekenhuizen zijn aan het crashen, hé.”

20 reacties

  • Marco brilmans

    3 jaar geleden
    Ik werk in een essentiële sector.. en ondanks men hier telewerk adviseert, voorziet men niets om dit werk thuis naar behoren uit te kunnen voeren. We krijgen evenzeer 0,0 compensatie, begrip of begeleiding over hoe we dit best aanpakken. Terwijl de mensen op de vloer, van de ene besmetting in de andere lopen en wij dus bijgevolg ook omdat we op het werk wél de juiste middelen hebben. Dus als men lockdown wil doen, dan liefst volledig en niet half z'n gat, want besmetting heerst overal. 
  • KATHLEEN LIMPENS

    3 jaar geleden
    14 dagen alles dicht, alleen de essentiele winkels. Geen contact meer met contactpersonen. En enkel essentiele verplaatsingen. Dus een zeer strenge lockdown en dat gaat al enorm veel helpen !!
  • Eric Van den Bergh

    3 jaar geleden
    wat hebben jullie ts de 2 golven gedaan, de vele vele verlofdagen die de zorg heeft ,opgenomen? niets! een degelijke voorbereiding op een mogelijke tweede golf had heel deze situatie kunnen vermijden. en stop aub met klagen over het werk in de zorg, jullie hebben daar zelf voor gekozen, toch?
  • marc lenaerts

    3 jaar geleden
    Maak een apart ziekenhuis voor coronagevallen..en laat de andere ziekenhuizen hun werk gewoon doen .Er zijn genoeg .. verpleegkundigen dokters die nog een ziekenhuis kunnen bemannen .zoek ze en je vind ze..Is corona gedaan zet ze in de andere ziekenhuizen waar onderbemand is.
  • Marcus Camps

    3 jaar geleden
    Mensen zijn geen kleine kinderen. Mensen willen info, waar en wie besmet is. Zelfs de meest essentiële informatie waar en wanneer je een risico hebt gelopen wordt de mensen onthouden zogezegd om privacy redenen. Nochtans is het noemen van man en paard de enige oplossing. Hongkong, Taiwan ... plaatsen waar men inzet op volksgezondheid ipv misplaatste integriteit. Verder is tien dagen lockdown genoeg om het te stoppen. Maar dan volledig ! Zachte heelmeesters, stinkende wonden !