Brugse hoofdarts: “Laat kinderen vanaf 6 jaar mondmasker dragen op school”

De hoofdarts van het AZ Sint-Lucas in Brugge opent het debat over mondmaskers bij kinderen jonger dan twaalf jaar opnieuw. Hij doet dat nadat afgelopen week drie kinderen die besmet geraakten met corona, bij hem in het ziekenhuis terechtkwamen. De kinderen – twee peuters van ongeveer twee jaar oud en een kind van elf – hadden geen onderliggende medische problematiek.

De drie opnames kwamen voor hoofdarts Dirk Bernard als een verrassing. “Het percentage kinderen dat ziek wordt, is waarschijnlijk relatief klein”, zegt hij. “Maar als het virus nu door de scholen en dus door de jongeren raast, dan heb je nu en dan toch iemand van die leeftijdscategorie die in het ziekenhuis belandt.”

Volgens de hoofdarts is het dan ook het moment om de ondergrens voor het dragen van een mondmasker te herbekijken. Hij vindt het zelf een goed idee om kinderen vanaf zes jaar een mondmasker te laten dragen op school. “Ik zie eerlijk gezegd niet meteen een probleem. Als kinderen een masker kunnen dragen voor Halloween, dan moet een mondmasker toch ook wel kunnen.”(tlg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen