Thibau Nys.
Volledig scherm
PREMIUM
Thibau Nys. © BELGA

Corona dwingt Thibau Nys nú al tot voltijds crossen bij de profs: “Hier word ik sterker van”

VeldrijdenCorona snijdt niet-professionele sporters figuurlijk de adem af. Ook Thibau Nys. 17 en belofte. Maar deze veldritwinter tegen wil en dank voltijds crossend bij de elite. “Soms een vloek. Maar vooral een zegen”, vindt de zoon van.

8 reacties

  • Freddy van Puymbrouck

    3 jaar geleden
    Dat weet ik Patrick maar je hebt van die dromers die denken dat die jongen kan meerijden met de beste profs. Dan heb je toch geen verstand van wielrennen, als je de cross van vandaag gezien hebt zie je dat die jongen compleet wordt weggereden. Eigenlijk is de Koppenberg cross veel te zwaar voor een jongen van zijn leeftijd die tussen de profs moet rijden.
  • patrick isenborghs

    3 jaar geleden
    het gaat het er niet om dat hij wedijverd  met de beste profs Freddy maar wel om ervaring op te doen .Het is de enige mogelijkheid die hij momenteel heeft daar er geen beloftenkoersen worden georganiseerd. .In de zetel blijven gaat hem ook niet vooruit helpen
  • Freddy van Puymbrouck

    3 jaar geleden
    Dat is zeker niet ideaal voor die jongen, hij is wel de beste bij de juniores maar meedoen met de top bij de profs is nog een serieuze stap hoger. Stel je voor dat je als junior moet gaan rijden tegen renners zoals van Aert en vdPoel dat is bijna onmogelijk om daar mee te wedijveren. Zelfs tegen de andere veldtoppers  gaat het moeilijk worden en dat is normaal. Zoals hier gezegd wordt zijn er nog andere goede juniores, mogen die ook meedoen?
  • patrick isenborghs

    3 jaar geleden
    hier zijn ze weer de echte kenners !! , die jongen heeft vorig sezioen als gewonnen wat er te winnen viel bij de juniors en nu al hakken ze er op in . Dat hij mathieu niet kan volgen is niet meer dan normaal , dat kan niemand trouwens .Geef die jongen toch tijd om te groeien en noem mij 1 betere in zijn leeftheids categorie ?
  • L.R. JANSSENS

    3 jaar geleden
    Ik hoop dat de andere talentvolle jongeren ook mogen starten. Het is niet omdat hij de zoon is van.. dat hij meer is dan de anderen. Nog zo iets bij de bk en wk. Als alle vaders mee rijden op het parcours , het zal mooi worden . Die nys senior denkt dat hij boven de crosswet staat zeker. In Nederland werd hij , en terecht , van het parcours gehaald. Heeft daar niks te zoeken.