Professor biostatistiek Geert Molenberghs (UHasselt) in gesprek met Daimy Van den Eede voor HLN LIVE.
Volledig scherm
Professor biostatistiek Geert Molenberghs (UHasselt) in gesprek met Daimy Van den Eede voor HLN LIVE. © HLN LIVE

Biostatisticus Geert Molenberghs: “Viruscirculatie is zeer groot. Wie nog samenkomt met mensen, komt bijna zeker in contact met het virus”

De coronacijfers blijven dramatisch stijgen en onze ziekenhuizen staan onder immense druk. Experts waarschuwen al dagen dat het slechts een kwestie van tijd is tot de ziekenhuizen zullen bezwijken onder de druk, en roepen dan ook op tot een nieuwe lockdown. Ook professor biostatistiek Geert Molenberghs (UHasselt) pleit bij HLN LIVE voor ingrijpende maatregelen: “Er moeten nu serieuze beperkingen afgekondigd worden, die een groot stuk van het najaar zullen gelden. Dat weet iedereen.”

36 reacties

  • Geert De Regge

    3 jaar geleden
    Scholen gewoon dicht tot begin 2021Dat kost niet veel. En er zal opeens heel veel minder verkeer zijn.Ook gedaan dan met alle jongeren door elkaar buiten school.
  • francis Christiaens

    3 jaar geleden
    Wie nog samen komt met mensen. Wij moeten wel no gaan werken en komen zo dus ook in contact met andere mensen.
  • wilfried saenen

    3 jaar geleden
    Met de vinger wijzen naar vakantiegangers is heel makkelijk. Toch raar dat er zeer weinig bij terugkeer positief getest hebben.. De scholen en de crèches zijn het probleem. Dat is iets dat in alle landen duidelijk is. Maar het is een goedkope babysit... Ouderen lopen dan weer te pas en te onpas met het masker onder de neus terwijl we het voor hun moeten doen...
  • jos meurrens

    3 jaar geleden
    Ik heb dat sociaal gedoe niet nodig en de kinderen zijn niet liever dan alleen thuis.
  • Patrik De Weirdt

    3 jaar geleden
    Sommigen roepen dat alle niet-essentiële winkels dicht moeten (alhoewel daar meestal de coronamaatregelen wel gerespecteerd worden) maar ze zwijgen over de scholen, waar tijdens de speeltijd iedereen dicht bij elkaar staat, en het openbaar vervoer, waar de passagiers als sardientjes in een blik zitten.