Professor Herman Goossens (UZA), labomanager Caroline De Vocht (rechts) en hoofd-laborant Jasmine Coppens (links) aan de slag in het Antwerpse ‘superlabo’ in opbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Herman Goossens (UZA), labomanager Caroline De Vocht (rechts) en hoofd-laborant Jasmine Coppens (links) aan de slag in het Antwerpse ‘superlabo’ in opbouw. © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

Op bezoek in het ‘superlabo’ dat ons uit deze chaos moet loodsen: “Op vlak van testen komt er een revolutie op ons af”

Testen, testen, testen. Dat is wat veel landen die Covid-19 succesvol bekampen met elkaar gemeen hebben. Om dat te kunnen doen, heb je voldoende capaciteit nodig en daar wringt in België momenteel het schoentje. Maar er is beterschap in zicht: acht universiteiten bouwen sinds de zomer koortsachtig aan zogenaamde superlabo’s. Wij kregen een exclusieve rondleiding in het UZ Antwerpen. “Hier is dagenlang gewerkt en nachtenlang wakker gelegen. Maar de opstart komt er eindelijk aan.”

6 reacties

  • Gert Veer

    3 jaar geleden
    Wow, "zal" is beter dan "kan" en veel beter dan "misschien" maar begin september was ook al een opschaling van de testen beloofd die er uiteindelijk niet gekomen is. In België zijn we nog meer dan elders gewoon om voorgelogen te worden he.
  • Patrick morel

    3 jaar geleden
    Goed nieuws maar in Kopenhagen hebben ze 5 containers op een grasveldje geplaatst. Zwitserse robottechnologie aangeschaft en 4 weken later deden ze 45000 test per dag. Al 3 miljoen Denen zijn getest en er komt een 2de superlabo. Waarom hier niet.
  • Kristine Delacourt

    3 jaar geleden
    Goed dat er in Vlaanderen nog een aantal zeer compete wetenschappers rondlopen die niet meedoen met de politieke spelletjes en gewoon doen wat er moet gebeuren. Zonder de experten zou het nog 10 keer erger zijn!
  • christiaan maras

    3 jaar geleden
    Stekte Herman. En respect voor jou alle medewerkers en zorgmensen. Bedankt voor alles. Hopelijk doen politici nu EINDELIJK hun werk.
  • Philippe Willems

    3 jaar geleden
    Er rijdt een bus rond waar je het resultaat al na 15 minuten beschikbaar hebt. Waar zijn ze in hemelsnaam mee bezig ?