De haast geheel verlaten Wetstraat op 5 april, pal in de eerste lockdown.
Volledig scherm
De haast geheel verlaten Wetstraat op 5 april, pal in de eerste lockdown. © AFP

Na ‘de lockdownhamer’ moeten we ook leren ‘dansen’ met het virus; Van Ranst geeft toelichting

Nu een nieuwe lockdown een kwestie van tijd is, komt de theorie van ‘de hamer en de dans’ van de Spaanse ingenieur Tomas Pueyo weer bovendrijven. Een lockdown, ‘de hamer’, heeft enkel zin als nadien de regering leert ‘dansen’ met het virus, ofwel het in bedwang houden van het virus. Viroloog Marc Van Ranst gaf toelichting bij ‘Nieuwe Feiten’ (Radio 1).

10 reacties

  • Jos Mardig

    3 jaar geleden
    Deze lockdown gaat maar twee dingen doen. Eén met zekerheid; een hoop bedrijven, waaronder vermoedelijk ikzelf, gaan op de fles, en heel veel mensen gaan hun job verliezen. Twee is twijfelachtig, maar een stop op de miserie in de ziekenhuizen. Ik hoop echt dat dit lukt maar ik betwijfel het. Volgens mij is het niet streng genoeg en gaan ze nogmaals moeten bijsturen!
  • Johan Goris

    3 jaar geleden
    Ik ben niet volledig akkoord dat de maatregelen in Antwerpen in de zomer helemaal correct waren. Er moest opgetreden worden, maar er waren maatregelen die totaal overbodig waren. En dat komt het draagvlak niet ten goede. De maatregelen die nu genomen zijn, zijn veel verstandiger genomen. Ik geloof er nu in en dit gaat de laatste grote golf zijn.
  • jos de groot

    3 jaar geleden
    en de voetballers waar de besmetting het grootst is doen voort dankzij meneer van ranst
  • Robert Van Garderen

    3 jaar geleden
    Goede handhaving? Dus geen sensibiliserend briefjes meer in bepaalde delen van België, sic, maar boete? Zoiets als iedereen gelijk voor de wet? Dat zou mooi zijn.
  • Carla Van Geel

    3 jaar geleden
    Overal ter wereld is rood de hoofdkleur, een land waar regels minder gevolgd worden zal wat meer dan een ander schade leiden, zeker nu ook jongere mensen in ziekenhuizen belanden. Nu al worden er patiënten naar andere ziekenhuizen gebracht. Om te vermijden dat zelfs dat niet meer kan zijn we als mens verplicht sober te blijven. Een mens laten sterven wegens overbezetting is onmenselijk.