Direct naar artikelinhoud
Tv-nieuws

VRT stopt op 19 november definitief met dagelijkse talkshow ‘Vandaag’

Danira Boukhriss Terkessidis.Beeld © VRT Filip Van Roe

Over drie weken, op donderdag 19 november, zendt Eén de allerlaatste aflevering uit van de dagelijkse talkshow ‘Vandaag’, met Danira Boukhriss Terkessidis. Zo komt er 15 maanden na de start een einde aan de opvolger van ‘Van Gils & Gasten’. 

“Ik heb veel geleerd, veel interessante gesprekspartners ontmoet”, klinkt het bij de gastvrouw. “De voorbije maanden waren er gesprekken over nieuwe projecten bij Eén. Die krijgen straks meer vorm, maar eerst zorgen we nog drie weken met Vandaag voor sterke gesprekken en goede muziek van eigen bodem .” 

Afgelopen voorjaar (februari-mei) kon Vandaag rekenen op gemiddeld 518.733 kijkers.

Vandaag startte op 2 september 2019, bracht elke avond duiding bij de actualiteit en kende vooral tijdens de lockdownperiode dit voorjaar prima kijkcijfers. Vanwege besparingsmaatregelen, waarbij Eén niet langer dagelijks drie volwaardige Vlaamse programma’s na Thuis kon programmeren, werd de talkshow na de zomeronderbreking noodgedwongen vroeger op de avond uitgezonden.

“Hoewel het programma het de voorbije maanden inhoudelijk en wat betreft kijkcijfers goed heeft gedaan, voelde iedereen aan dat het huidige uitzenduur van 21.30 uur op lange termijn niet de ideale match was en is”, geeft netmanager Olivier Goris toe. 

Omdat andere pistes niet mogelijk bleken, komt er dus een einde aan Vandaag. “Een moeilijke maar noodzakelijke beslissing, die losstaat van Danira”, zegt Goris. “We hebben concrete plannen met Danira voor volgend jaar, maar daarover later meer.”

 In de plaats van Vandaag zal Eén volgend voorjaar inzetten op ‘een variatie van gekende titels een nieuwe programma’s om zo voor meer afwisseling te zorgen in het tweede avondslot’. Het late Journaal zal ook vroeger worden uitgezonden en worden gevolgd door internationale reeksen.