Toen gewag gemaakt werd van een felle discussie over onderwijs tussen Elio Di Rupo (PS) en Jan Jambon (N-VA) wilde Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) dat beeld meteen counteren door deze foto te delen op sociale media. "Discussiëren is niet gelijk aan ruziemaken." Achteraf verklaarde Jambon dat "Elio hem gewoon verkeerd begrepen had".
Volledig scherm
PREMIUM
Toen gewag gemaakt werd van een felle discussie over onderwijs tussen Elio Di Rupo (PS) en Jan Jambon (N-VA) wilde Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) dat beeld meteen counteren door deze foto te delen op sociale media. "Discussiëren is niet gelijk aan ruziemaken." Achteraf verklaarde Jambon dat "Elio hem gewoon verkeerd begrepen had". © Twitter

RECONSTRUCTIE. Zo kwam de politiek tot de maatregelen van de laatste kans

Schouder aan schouder kondigden onze regeringsleiders de lockdown bis aan. Maar die eensgezindheid had flink wat voeten in de aarde: vooral over onderwijs werd er stevig en lang gediscussieerd. "Maar in tegenstelling tot vorige week, was het geen communautaire strijd", klinkt het aan Vlaamse kant.

35 reacties

  • Argus Vercauteren

    3 jaar geleden
    N-VA schuift de schuld altijd in de schoenen van anderen. Ze waren nochtans mee verantwoordelijk voor de versoepelingen van de maatregelen in augustus/september, terwijl de maatregelen in andere landen strenger werden. In een neoliberaal beleid draait alles om geld (comfort van economisch actieven) en heeft men geen oog voor ouderen, zieken...  Ze worden als collateral damage beschouwd. Terwijl elke dode er een te veel is.
  • Hubert Vanmechelen

    3 jaar geleden
    Het is gemakkelijk de schuld in de schoenen te schuiven van mevr. Wilmès ! Ware het niet dezelfde ministerpresidenten die nu naast de nieuwe premier zitten die naast de vorige zaten bij het bekend maken van maatregelen !?  Wel dan rest er mij maar 1 ding te zeggen:" Slecht beleid over gans de lijn. Zowel federaal als gewestelijk !"
  • Roland Malbrant

    3 jaar geleden
    Ze beseffen het nog steeds niet in de Wetstraat, de enige oplossing is een Lockdwon.Ik sta hier ook niet voor te springen maar het kan niet anders.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Pat Debal, wel heel selectief, als Jambon het wist zullen Franstalige politici en vooral premier Michel als eerste ingelicht zijn over het incident, maar ze kunnen zich er alleen beter uitpraten dan Jambon en worden ze veel minder hard aangepakt in de media. Er bestaat een Europese studie waarom België koploper is in het aantal positief geteste mensen, ze houden zich niet aan de lockdown maatregelen , het is vast gesteld door het GSM verkeer aan GSM masten, geen politiek correct resultaat. 
  • marcel mampaey

    3 jaar geleden
    sommige mensen zijn er als de kippen bij om de Vlaamse verworvenheden waar we zo lang voor gestreden terug in vraag te stellen nu corona woed . de rest -regering Wilmes heeft 8 maanden de ene blunder na de andere gedaan. Maggie en consoorten nu doet ovld precies of zij zijn de redder des Vaderland . wij hebben de meeste doden van heel de wereld . en groen -ecolo hebben die het dan zo goed gedaan in Brussel en in Wallonie bekijk de cijfers eens.