Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Cijfers stijgen verder: absoluut dagrecord klimt ruim boven 20.000 besmettingen, dagelijks nu 636 coronapatiënten in ziekenhuis opgenomen

Van 24 tot 30 oktober werden er dagelijks gemiddeld ruim 636 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen, een stijging met 59 procent. In de ziekenhuizen worden nu al 6.438 bedden ingenomen door mensen met Covid-19. Gemiddeld sterven dagelijks bijna 91 mensen aan de ziekte. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook de andere cijfers blijven de slechte kant uitgaan: dinsdag werd een recordaantal van 21.448 besmettingen vastgesteld. Daarmee gingen we voor het eerst boven de grens van 20.000. 

30 reacties

  • Luc De Roeck

    3 jaar geleden
    Het wordt eens tijd dat men de personen die zich niet houden aan de coronaregels door officiële vaststelling van politie dat deze mensen, dat ze bij ziekenhuisopname zelf voor 100% opdraaien voor de kosten en niet de gemeenschap. Zoals men steeds ziet betalen ze met veel graagte een boete van €250.
  • Leopold Vanhoof

    3 jaar geleden
    De regering heeft weinig geleerd uit het verleden en vele mensen ook niet. We stevenen af op 'n catastrofe en vele mensen begrijpen dat nog altijd niet.
  • Fred Den Boer

    3 jaar geleden
    Ik hoor dezelfde opmerkingen als hier in Nederland. Nu dragen veel mensen een mondkapje terwijl net een test is gedaan door de Technische Universiteit van Delft waar bleek dat ze niets doen. Spanje en Frankrijk zijn fanatiek mondkapjesgebruiker maar kennelijk helpt het niet echt als je de cijfers bekijkt.We moeten er maar mee leren leven, je kunt niet je land blijven uitputten. De cijfers dalen hier mogelijk al weer. In ieder geval blijven we nu rond de 10K per dag uitkomen.  
  • Veronica Voorhelst

    3 jaar geleden
    Wat de virologen en politici blijkbaar niet begrijpen is dat de mensen verder willen met hun leven. Dat kan niet voor het onvermijdelijke gebeurt is en iedereen het virus heeft gehad. Het kan niet anders en zullen mensen sterven, en niemand weet op voorhand wie. Maar het is absoluut onvermijdelijk en noodzakelijk.
  • Victor Coekaerts

    3 jaar geleden
    Eindelijk een eerlijke verklaring. Het aantal besmettingen kan in werkelijkheid veel hoger liggen want we testen alleen diegene met symptomen. Maar genoeg nu, het zal onmiddellijk dalen nu. Er kunnen geen kleedjes, schoenen, dassen, kousen, serviezen, enz. meer gekocht worden want de winkels gaan dicht. Daarbij de 14 dagen geen school en dus een verademing op het openbaar vervoer. Vanaf 16 november, na een ferme daling zeker, terug een opwaartse klim met opening van de scholen. Gekke wereld.