Mine Dalemans
Volledig scherm
PREMIUM
© Mine Dalemans

Wie zijn de hamsteraars die winkelrekken leegkopen? “Het is genetisch bepaald”

Ellenlange wachtrijen aan de Action en Ikea, lege winkelrekken in de supermarkten... Maandag gaat ons land in een verstrengde lockdown, dus is de Belg in verschillende winkels aan het hamsteren geslagen. “Nergens voor nodig”, luidt het bij experts en politici. En toch blijkt het telkens onvermijdbaar. Hoe komt dat? “Het is irrationeel gedrag, maar het is begrijpelijk”, legde retailexpert Gino Van Ossel al uit tijdens de eerste golf. “Lege of halflege rekken zien, doet extra kopen. Het is overigens niet je eigen schuld als je de neiging hebt te hamsteren: het zit in de genen.”

40 reacties

  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Als wij gaan inkopen is het ook in de massa omdat we niet iedere week in een winkel willen staan.Massa kopen kan ook een gevolg zijn omdat je een  hekel aan winkelen hebt.
  • marcel roten

    3 jaar geleden
    bevoorrading voor nachtwinkels !!
  • Evy De Poorter

    3 jaar geleden
    Dat is juist, kassa kassa! Altijd in hun voordeel van de warenhuizen, en dan gaan ze de prijzen terug laten stijgen want dan steken ze het op corona.
  • Andy De Schieter

    3 jaar geleden
    Als je een darmprobleem hebt, dan verstook je veel papier he. De één komt met 1 rol per week toe, ik minstens 1 rol per dag. Niemand hoeft mij daar op te veroordelen.
  • Patrick Van Overmeire

    3 jaar geleden
    Broekschijters zijn het allemaal, als je normaal doe kan je ook rustig winkelen na de sluiting van de gewone winkels