EPA
Volledig scherm
© EPA

Al vier dagen meer dan 100 coronadoden: lijkwagens mogen voortaan meerdere overledenen tegelijk vervoeren

Nu het aantal overlijdens door het coronavirus opnieuw fors de hoogte in gaat en al vier dagen boven de kaap van 100 uitgekomen is, heeft de Vlaamse regering beslist dat lijkwagens voortaan meerdere overledenen tegelijk mogen vervoeren.

17 reacties

  • Baldr VanHoek

    3 jaar geleden
    Wetende dat er tussen de 300 tot 400 mensen per dag gemiddeld sterven, is het nu de vraag hoeveel ze er die dag geteld hebben aangezien heel veel ziektes niet meer worden gekend zoals griep.
  • Ernest Meul

    3 jaar geleden
    ANTONIO POL : walgelijk. Moest en had iedereen zich aan de regels gehouden en respect gehad voor zelfs mensen die ze zelfs niet kennen, dan was dit nu niet gebeurd, en nog steeds voert de Vlaming zijn walgelijke show op, je betrapt ze dan, breken de avondklok, staan met 1000 aan te schuiven voor een doos legoblokken of een 'kwalitatieve' zetel van Ikea, en morgen zijn ze besmet en liggen zelf met 5 in de lijkwagen.
  • ANTONIO POL

    3 jaar geleden
    Al de politici aan de top zitten in de bestuursraden van de grootste bedrijven van het land. Dit om de situaties als nu te creeren. De geldstromen (lees inkomsten) moeten binnen blijven komen, ongeacht of er doden vallen of niet..
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Ik vind het niet kunnen dat meerdere lichamen samen in een begrafeniswagen vervoerd worden dit is geen respect voor de overledenen en hun familie
  • Gert Destoop

    3 jaar geleden
    "Meer dan 100"?  Twee dagen geleden 138, eergisteren 144, gisteren 173. Andorra doet het nog beter, maar ze hebben daar nauwelijks bewoners, en Peru, waar arme mensen op straat sterven. Hoe kan een "beschaafd" land als het onze het zo slecht doen? Zijn wij het? (Zeker, en voor een groot deel.) Maar kan onze regering niets doen? (Zeker, een lockdown instellen die er geen is.) Er moet dringend drastisch ingegrepen worden. Deze regering doet dat niet. Waarom niet? Uit lafheid?