Glenn van Orshaegen kan niet anders dan voor de poort plaatsnemen en hopen dat het park weer snel open mag
Volledig scherm
PREMIUM
Glenn van Orshaegen kan niet anders dan voor de poort plaatsnemen en hopen dat het park weer snel open mag © Peter Vanderveken

Superfan Glenn bezocht Bobbejaanland meer dan 1.000 keer maar staat nu voor gesloten poort: “Nog eens door het pretpark wandelen, dat is mijn droom”

Herenthout + LichtaartDé superfan van Bobbejaanland, Glenn van Orshaegen (32), zit met de handen in het haar. Nu het park gesloten is door corona kan hij zijn favoriete pretpark niet meer betreden, en dat maakt hem doodongelukkig. We spraken met hem af voor de gesloten poorten van ‘zijn’ park. “Bobbejaanland is mijn leven, mijn thuis.”

  1. Basisschool 't Klavertje houdt onderbroekenmanifestatie doorheen de straten: “De problematiek doet echt pijn aan ons onderwijshart”
    PREMIUM

    Basis­school 't Klavertje houdt onderbroe­ken­ma­ni­fes­ta­tie doorheen de straten: “De problema­tiek doet echt pijn aan ons onderwijs­hart”

    Dinsdagmiddag hield basisschool ‘t Klavertje een heuse ‘onderbroekenmanifestatie’ doorheen de Herenthoutse straten. Dat deed de school omdat ook in Brussel een nationale betoging plaatsvond voor meer middelen in het onderwijs. Ook ‘t Klavertje voelt de nood aan meer handen en hulpmiddelen en wil daarom met deze ludieke actie aandacht vragen voor meer steun. “Een kindje in onze school met dringende nood aan psychologische hulp staat al sinds september op de wachtlijst”
    Herenthout
  2. Ze vonden elkaar dankzij Van Hool, nu zijn Renata (40) en Jef (45) allebei hun job kwijt: “Onze kinderen boden al hun spaarcentjes aan”
    PREMIUM

    Ze vonden elkaar dankzij Van Hool, nu zijn Renata (40) en Jef (45) allebei hun job kwijt: “Onze kinderen boden al hun spaarcent­jes aan”

    Bij Van Hool verloren 2.500 mensen hun job, maar het faillissement kwam bij Renata Julien (40) en haar partner Jozef ‘Jef’ De Hert (45) dubbel zo hard aan. Zij werkten al 20 en 18 jaar bij het busbouwbedrijf in Koningshooikt en leerden elkaar zelfs kennen op de werkvloer. “Een collega had hem m’n nummer, maar een foute naam bezorgd. Toen hij eindelijk durfde te bellen, vroeg hij of Rocco Granata thuis was...” Maar hoe het nu met hen verder moet, dat is niet om te lachen. “Die reis naar Zuid-Frankrijk deze zomer, gaat dat wel lukken? En wat zeggen we onze kinderen dan?”
    Heist-op-den-Berg