Walter Verbrugghe
Volledig scherm
© Walter Verbrugghe

Intensivist toont wat vreselijke gevolgen kunnen zijn van winkelen op koopzondag: “Hoe het begon. Hoe het eindigde”

Een intensivist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) roept iedereen op een erg aangrijpende manier op om niet te gaan winkelen tijdens de koopzondag in Antwerpen. Walter Verbrugghe deelde op Twitter twee röntgenfoto’s: eentje van gezonde longen en eentje van longen die aangetast zijn door het coronavirus. Met de tekst: “Hoe het begon. Hoe het eindigde.”

112 reacties

  • PIERRE BREWAEYS

    4 jaar geleden
    Pierre Brewaeys De hele heisa rond de koopzondag en andere ongeoorloofde voorvallen zijn niet alleen de shuld van de politiek, maar hoofdzakelijk die van Uzelf! Levensnoodzakelijk die boodschappen? Dacht het niet. En voor diegenen die terug die (ook levensnoodzakelijke?) reis moeten maken, is dit werkelijk zo nodig, of is het om op hun facebooksken te kunnen pronken?
  • luc Van der Looy

    4 jaar geleden
    Mevr. Berx, U moet nu niet komen jammeren op TV over die koopzondag. U bent Provincie gouverneur. U heeft in een recent verleden nog eens maatregelen opgelegd in uw provincie, awel, had zelf ook nu verantwoordelijkheid genomen met te zeggen' Koopzondagen in Antwerpen en andere Antwerpse gemeenten en steden zijn verboden' dan zou u pas recht in uw schoenen staan. Maar nu schuift U het af op de burgemeester(s).  Maar..... nen tjeef blijft nen tjeef. (Alles op rug van een ander schuiven.)
  • wim Goossens

    4 jaar geleden
    Aan de shoppers van vandaag : kijk vanavond eens in de spiegel en zie het gezicht van iemand die bewust, uit egoïsme, anderen hun gezondheid in gevaar  bracht en toch anderen de schuld geeft ... Dit is Vlaanderen geworden ... Ik ben beschaamd om Vlaming te zijn ...
  • Evy De Poorter

    4 jaar geleden
    Ik moet de verpleegkunde en dokter groot gelijk geven! Mensen die deze weekend massaal aan het shoppen die denken alleen aan zichzelf, tot wanneer ze zelf corona hebben!geen respect.
  • Leen Jacobs

    4 jaar geleden
    Wat een longfoto. Zelf als verpleegkundige werkzaam: als antwoord op sommigen hun vraag hieronder: alles wat wit is, op de 2de foto is een ontstekingshaard. Infiltraat noemt men dit ook, net een witte sluier. Dit hoort er zwart uit te zien. Daardoor heeft men ook zuurstofnood. Vies virus, hopend op betere tijden zoals men zegt. Het komt goed. Daar trek ik me aan op.