©  BELGA

Westerlo ondergaat de suprematie van Union en lijdt eerste nederlaag van het seizoen

Eerste nederlaag van het seizoen voor Westerlo tegen Union. Met een razendsnel doelpunt na tien seconden kon het even de schijn wekken. Maar voor de rust telden de bezoekers hun opponent met vier doelpunten uit. Casper Nielsen was de absolute uitblinker met twee goals en een assist.

Westerlo, met Tuur Dierckx in de basis in plaats van Ambroise Gboho, nam een blitzstart. Amper tien seconden waren er gespeeld. Na een fout op Christian Brüls bereikte Lukas Van Eenoo met een snel genomen vrije trap Tuur Dierckx op de rechterflank. Dierckx zorgde met een knappe dribbel en een dito voorzet voor de perfecte assist op Atabey Ciçek die hard raak kopte. Lang kon de thuisploeg niet genieten van die vroege voorsprong. Bij een heet standje voor het doel van Berke Özer werd de bal eerst nog afgeblokt. Casper Nielsen was er als de kippen bij om de bal binnen te duwen. Twee minuten later was Nielsen opnieuw beslissend. Na een snelle counter sneden hij en Dante Vanzeir, randje buitenspel, door de Westerlo-verdediging. Nielsen legde de bal mooi breed en Vanzeir had maar binnen te tikken.

Op tien minuten tijd had Union de scheve situatie recht gezet. De bezoekers hielden de voet op het gaspedaal. Na balverlies van Simon Paulet zweefde Özer een schot van Nielsen in hoekschop. In de 34ste minuut was er even opwinding in het strafschopgebied van Union. Met ware doodsverachting gooide Anthony Moris zich op de bal en raakte hij, al duikend en de bal weg boksend, in zijn val Ciçek. Scheidsrechter Willems zag er geen strafschop in. Voor Westerlo ging het van kwaad naar erger. Met een listige doorstekbal stuurde Edisson Jordanov Nielsen in de vijandelijke zone. Met de punt van de schoen verlengde de Deen de bal in doel. Drie doelpunten voor de Brusselaars en drie keer had Nielsen er een voet in. Westerlo moest de kelk tot op de bodem ledigen. Op slag van rust rondde Vanzeir aan de eerste paal een actie van Loïc Lapoussin aan de eerste paal af.

Bob Peeters haalde tijdens de rust aanvoerder Van Eenoo naar de kant en gooide Kader Keita in de strijd. De eerste kans in de tweede helft was voor Union. Deniz Undav testte de reflexen van Özer. Zo flitsend de eerste helft was, zo weinig had de tweede helft om het lijf. Westerlo drong wel aan, maar het gaf nooit de indruk dat het het tij kon keren en Union controleerde de wedstrijd. In de 72ste minuut ontsnapten de Kemphanen aan een vijfde doelpunt. Nielsen schilderde een vrije trap tegen de lat. Union claimde een strafschop nadat de pas ingevallen Anas Hamzaoui neer ging. De man in het oranje shirt wilde er niet van weten. De wedstrijd bloedde dood en gescoord werd er niet meer na de rust.

WESTERLO: Özer, Remmer, Soumah, Perdichizzi, Mabea, Paulet, Brüls, Van Eenoo, Dierckx, Ciçek, Vetokele

UNION: Moris, Bager, Burgess, Van Der Heyden, Jordanov, Fixelles, Nielsen, Teuma, Lapoussin, Undav, Vanzeir

VERVANGINGEN: 46’ Van Eenoo door Keita, 64’ Mabea door Lloci, 71’ Vanzeir door Labeau, 75’ Dierckx door Abrahams, 79’ Undav door Hamzaoui, 88’ Nielsen door Lynen

DOELPUNTEN: 1’ Ciçek 1-0, 9’ Nielsen 1-1, 11’ Vanzeir 1-2, 41’ Nielsen 1-3, 45’ Vanzeir 1-4

GELE KAARTEN: 15’ Mabea, 33’ Van Der Heyden, 44’ Jordanov, 66’ Dierckx, 86’ Teuma

SCHEIDSRECHTER: Willems