Sint-Blasius in Dendermonde.
Volledig scherm
Sint-Blasius in Dendermonde. © Geert De Rycke

Het land gaat opnieuw in lockdown - Franse helikopter brengt Luikse coronapatiënten naar Leuven

De federale en deelstaatregeringen hebben vrijdag nieuwe verstrengingen aangekondigd. Het land gaat vanaf middernacht opnieuw in lockdown. Het aantal sociale contacten wordt flink ingeperkt en niet-essentiële handelszaken moeten de deuren sluiten. Herlees hier alle ontwikkelingen over Covid-19 van zondag 1 november.

90 reacties

  • René Mertens

    3 jaar geleden
    Wie nu nog op vakantie trekt naar besmette gebieden moet bij terugkeer aan de grenzen opgesloten worden.  Zijn de overbrengers van het virus en de moordenaars van onze zwakkere (en andere) mensen.Ook niet opnemen in hospitalen, enkel als er plaats is, eerst de mensen die zich houden aan de regels, en toch besmet worden door deze vakantielui.  Dus geen compassie voor deze vakantiegangers.
  • patrick isenborghs

    3 jaar geleden
    noemt men dit een lockdown? dat ze eerst eens een lesje gaan leren wat een echte lockdown inhoud
  • Tejo Joeben

    3 jaar geleden
    Dat er een Franse helikopter patiënten overbrengt dat meldt men hier. Dat er al dagen patiënten worden getransporteerd met de helikopter van Bra-sur-Lienne wordt hier niet vermeld. Deze helikopter is gesponsord met de giften van mensen in Wallonië en is al jaren actief. Magie De Block wou 2 jaar geleden deze helikopter nog afschaffen. Eveneens wou ze het aantal hospitalen in de provincie Luxemburg halveren. Gelukkig is dat tegen gehouden.
  • sam Vandermeren

    3 jaar geleden
    Voor degenen die de regel overtreden is het tenslotte geen straf voor hun is dat enkel extra belasting.
  • Thierry Vansweevelt

    3 jaar geleden
    Ik zou kunnen telewerken maar van mijn baas hoor ik niks. Die denkt alleen aan zichzelf. Voel mij echt kanonnenvlees. Maar ja, ik wil niet op straat staan.