Verkiezingsmedewerkers nemen de stembiljetten in ontvangst bij een drive-through stemlokaal in Houston, Texas. (07/10/2020)
Volledig scherm
Verkiezingsmedewerkers nemen de stembiljetten in ontvangst bij een drive-through stemlokaal in Houston, Texas. (07/10/2020) © AFP

Republikeinen willen stemmen per auto ongeldig verklaren

Republikeinen in de Amerikaanse staat Texas proberen via de rechter 127.000 stemmen die zijn uitgebracht via zogenaamde drive-through stemlokalen ongeldig te verklaren. Kiezers brachten in Harris County - een gebied waar doorgaans overwegend op de Democraten wordt gestemd - hun stem uit vanuit hun auto als alternatief voor een reguliere stembusgang vanwege de coronapandemie.

4 reacties

  • imke de meester

    3 jaar geleden
    maar bij de vorige verkiezingen die door Trump gewonnen zijn, toen heeft diezelfde Trump het stemmen met brieven in de wereld geroepen, want het kwam hem heel goed uit. Nu is hij natuurlijk de eerste om het onwettelijk te noemen.
  • Jean De Grande

    3 jaar geleden
    Halverwege is wel heel optimistisch, Edmond Dillien. Volgens mij zouden er nog beslissingen moeten vallen over de verkiezingen van 2005.
  • Edmond Dillien

    3 jaar geleden
    Iedere keer als er daar verkiezingen zijn worden er honderden rechtszaken aangespannen en het draait altijd maar om 1 ding de mogelijke stemmen voor de tegenpartij er tussenuit ziften, en dat noemen ze dan democratie op zen Amerikaans, he. Al een geluk dat ze daar rechters genoeg hebben om dat allemaal te beslissen voor de verkiezingsdag, als dat hier moest zijn dan zitten we al halverwege de legislatuur van een nieuwe regering gezien de snelheid waarmee hier rechtszaken voorkomen.
  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    Op 1 vlak kun je Trump dus gelijk geven, republikeinen kunnen blijkbaar niet winnen als de mensen gewoon zouden kunnen gaan stemmen.