©  BELGA

Genk bevestigt dat FC Kopenhagen Thorup meteen wil overnemen: “We moeten nog met Jess praten”

Is Jess Thorup na amper een maand alweer weg bij Genk? Het Deense blad ‘BT’ is er zeker van: volgens hen zou de Deense coach terugkeren naar zijn thuisland om er trainer te worden van FC Kopenhagen. Dat zou een afkoopsom van zo’n vier à vijf miljoen Deense kronen, omgerekend meer dan een half miljoen euro, betalen aan Genk. In Denemarken melden ze dat Thorup maandag al voorgesteld zou worden en een contract zou tekenen voor drie jaar.

jug, ssg, rco, wic

Thorup zou in de Deense hoofdstad de opvolger van de Noor Stale Solbakken worden. “KRC Genk is vanmiddag om 12.30 uur op de hoogte gebracht van de interesse van FC Kopenhagen in de onmiddellijke overname van onze coach Jess Thorup”, bevestigt de club in een persbericht. “Er moeten nog gesprekken gevoerd worden met Jess en zijn entourage om hierover een duidelijk standpunt te kunnen innemen.”

Thorup werd eind september voorgesteld bij Genk als opvolger van de ontslagen Hannes Wolf. Onder zijn leiding rukten de Limburgers met een knappe elf op vijftien op in het klassement. Daarvoor werkte de Deen bij AA Gent, dat hij vorig seizoen naar een tweede plek leidde. Na twee speeldagen in het huidige seizoen werd hij echter al ontslagen bij de Buffalo’s, om daarna heropgevist te worden door Genk.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL